Preotul Constantin Necula, decizie radicală după referendum. Mii de reacții

Constantin Necula
Constantin Necula

Preotul Constantin Necula a anunțat că se retrage. 

Părintele Necula este urmărit pe Facebook de peste 80.000 de oameni. 

”Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii, a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie” este decizia pe care a luat-o Constantin Necula. 

Decizie după referendum

Potrivit ordinea.ro,  preotul a mai spus că ”E prima dată când am înțeles de ce Mântuitorul nu a răspuns la toate întrebările, ci doar la cele ale oamenilor care vor cu adevărat să se îndrepte. Acum e aceeași ură, aceeași aroganță socială, aceeași dictatură a propriei opinii împotriva celorlalți și, în acest marasm, aceeași Biserică răstignită a nu știu câta oară de oameni care cred cu adevărat că Biserica ar trebui să le negocieze păcatele. Regret! Evanghelia nu e negociabilă.(...) Sper din toată inima să avem tăria să putem să ne revenim – nu cu picioarele pe pământ, ci cu mintea în cer, acolo unde ne e locul. (...) Deja am constatat că, în ciuda faptului că familia bărbat – femeie nu e o prioritate, cealaltă familie dintr-o dată a avut trei proiecte băgate la sertar. Așa am constatat că suntem căzuți între politici și (...) – cred că e obligatoriu ca paznicul Farului să se retragă în Far. (...) Mai avem 50 de zile până să ne prăznuim Centenarul. Ne-am bătut joc de 99 de ani și 315 zile din Centenarul nostru”. 

Ulterior, preotul a scris pe Facebook, că ”Retragerea din viața publică nu înseamna că renunț la luptă! Biserica nu e viață publică!!! Aici, în spatiul ei putem să ne reactivăm Smerenia slujirii lui Hristos! Sus inima!”. 

Preotul a primit sute de mesaje, mii se reacție la anunț și alte mii de distribuiri pe Facebook: 

Nu aveti voie sa va retrageti din viata publica, pentru ca Hristos v-a trimis la propovaduire cu timp si fara timp, niciun Apostol nu s-a retras din viata publica pentru linistea sa, cand turma are nevoie de cineva care sa-i vorbeasca mai mult ca niciodata! Asta-i ispita de la diavol, nu va lasati dus in ispita caci veti da socoteala inaintea lui Hristos daca faceti asta, sunt atatia care doresc sa participe la conferinte, mai sunt atatea de spus si chiar daca exista ura si aroganta din partea multora Dumnezeu va va intari sa biruiti raul. Sunt sigur ca Duhovnicul n-a fost de acord si ati incercat sa-l convingeti insa va sfatuiesc sa va mai ganditi si sa discutati din nou cu el, ca Biserica are nevoie de cuvintele sfintiei voastre, reveniti la decizie iar rugaciunile Ortodoxiei sunt acum indreptate spre cucernicia voastra. Indrazniti, El a biruit!

Simțim o mare durere în suflet ! Avem mare nevoie de dumneavoastră, pentru copiii și nepoții nostri!

Scump și drag părinte, noi - firea umană suntem cei ce strigăm:„Osana, Fiului lui David, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel"și apoi cu aceeași ardoare să strigăm:„Răstignește-l, răstignește-l!", nu este altceva decât să ne întâlnim implacabil cu ființa umană în toată mărirea ei sau să cunoaștem abisul în care poate cădea omul. Aceasta este condiția umană! Putem fi și înger și demon!! Cu toții cei care am mai rămas și care mai simțim românește și creștinește vă împărtășim durerea sufletească și dezamăgirea! Rezultatul referendumului este doar o radiografie exactă a unei societăți aflate în derivă pe care o intuiam dar cred că nu aveam curajul să o recunoaștem...Noi cei păcătoși avem nevoie de modele ca dvs. și ne dorim să rămâneți același apologet și misionar și să vă continuați misiunea dată de Bunul Dumnezeu! „Biserica nici porțile iadului nu o vor birui", așadar suntem datori să mergem mai departe...„Cu noi este Dumnezeu, înțelegeți oameni și vă plecați căci cu noi este Dumnezeu!"

Sunt convinsă că vă este necesar răstimpul şi sunt convinsă că veți şi mai prezent pentru noi toți, până la urmă! În inimi şi în lupta aceea despre care ziceți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel