Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii - Video

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii / Foto: Facebook Părintele Calistrat
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii / Foto: Facebook Părintele Calistrat

Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii.

Două femei îl acuză pe preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni că le-a bătut în curtea bisericii.

"La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că atât ea cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaş de cult. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale", au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

Contactat telefonic de către reporterii Ziarului de Iaşi preotul Calistrat nu a răspuns.

"Au ajuns miercuri seara în jurul orei 19.00 la Unitatea de Primire a Urgenţelor două femei în vârstă de 34 şi 43 de ani care au declarat că au fost agresate. Au plecat şi au revenit la ora 20.30, au fost consultate de medicul de urgenţă, ORL şi oftalmologie. Ambele femei aveau, conform declaraţiilor lor, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, precum şi traumatism toracic în cazul femeii de 34 de ani. S-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi. Au refuzat continuarea investigaţiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii şi asistenţii şi neînţelegătoare faţă de suferinţa altor pacienţi. Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie şi pentru Medicină Legală", a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Ce spun oficialii Arhiepiscopiei Iașilor

Pr. Constantin Sturzu (purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor): "Am primit aceste imagini video și, desigur, se vor cerceta atât fapta în sine, cât și contextul ei. Până la această oră, la Centrul Eparhial din Iași nu s-a primit nici un fel de reclamație. În orice caz, este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare".

Părintele Calistrat: Singurul păcat fundamental cu care greșim înaintea lui Dumnezeu

Acum ceva timp, Părintele Calistrat a explicat că unul dintre cele mai mare păcate pe care îl poate face omul este să judece pe cineva fără a-l cunoaște cu adevărat.

"Sunt lucruri, cum spune Apostolul Pavel, care ne sunt îngăduite, dar nu folosesc! De exemplu, faptul că un om mănâncă mai mult, nu-i nici o păcat, e mai lacom. Faptul că un om mai bea nu e un păcat, dar aici nu mă refer la beție, ci la modul de consumă. Faptul că un om este mai distrat, mai hâtru, nu este un păcat.

Singurul păcat fundamental cu care ne greșim înaintea lui Dumnezeu este atunci când noi suntem cu mintea încremenită. Adică, ne cramponăm în câteva lucruri mici care nu ne folosesc.

Cel mai mare păcat, pe care nu-l suportă Dumnezeu, este să judecați tu problemele cuiva, din sufletul lui, cu mintea ta! Fără că să-i cunoști sufletul! Nici duhovnicul, cât este de duhovnic, nu știe niciodată tot ce este în sufletul unui creștin.", a spus părintele Calistrat, într-o predică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel