Preoții scot moaștele pe străzi pentru alungarea pandemiei

Foto: arhiepiscopiatargovistei.ro
Foto: arhiepiscopiatargovistei.ro

Racla cu moaștele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, va fi scoasă în procesiune, în Municipiul Târgoviște.

Arhiepiscopia Târgoviștei scoate astăzi pe străzi moaștele Sfântului Ierarh Nifon pentru încetarea pandemiei de coronavirus. Procesiunea are loc la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. 

”Însoțită de Înaltpreasfinția Sa, mașina ce va purta moaștele sfântului va trece prin fața bisericilor și a spitalelor din municipiu, pentru a invoca mijlocirea Sf. Ier. Nifon înaintea Bunului Dumnezeu, astfel ca orașul și județul nostru să fie păzit de noua pandemie.

Îndemn către credincioși 

Îndemnăm pe toți credincioșii să privească parcursul procesiunii, de acolo de unde se află, de la geamurile sau balcoanele caselor sau ale blocurilor, ori de la locurile de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricțiile legale din această perioadă”, se arată într-un comunicat. 

Racla cu Sfintele moaște va pleca de la Catedrala Mitropolitană, în jurul orei 11.00, după ce Mitropolitul Nifon va rosti rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel