Preoţi acuzaţi de şantaj, trimişi în judecată

Rodica Mitu / 29 iun 2017 / 17:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Trei preoţi acuzaţi că au şantajat un superior din cadrul Episcopiei Huşilor au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu.

Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, ar apărea în ipostaze compromiţătoare, potrivit Agerpres. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu, însă procurorii DNA au cerut arestarea lor preventivă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează faptul că în perioada 30 mai 2017 - 14 iunie 2017, inculpatul Jitaru Sebastian Cristi a ameninţat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru aceasta din urmă, în scopul de a dobândi, în mod injust, atât un folos patrimonial cât şi unul nepatrimonial, respectiv nominalizarea sa pentru un post de episcop vicar. În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi în intervalul 12 - 14 iunie 2017, cu precizarea că aceştia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă avansare.

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor au anunţat într-un comunicat de presă că aşteaptă finalizarea anchetei derulate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, iar în funcţie de rezultatele acesteia, vor lua o serie de măsuri disciplinare în cazul celor trei preoţi. 

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12