Preot, mesaj dur despre POST: Răutate, prostie, mediocritate

Preotul Constantin Necula a transmis un mesaj dur despre post, în condițiile actuale din societatea românească. 

”Trăim într-o ţară cu pătimaşi negativi, care se bat pe cine să scoată în stradă, pe cine să se bată cu cine. Cred că există şi o Românie paralelă, între toate statele paralele - România oamenilor care nu vor decât să fie verticali. (...) Tot atât de greu ne este să rămânem uniţi, cât ne-a fost să ne unim. În continuare suntem regionalişti, în continuare 'ne miştocărim' unii pe alţii, în continuare unii suntem mai buni decât alţii. Dar există o Românie frumoasă, care trece dincolo de toate aceste absurdităţi şi aceasta este România care a murit. Eroii din trecătorile dintre Transilvania şi restul regiunilor din ţară ne învaţă că articularea unei ţări se face pe jertfelnicie, nu pe politică”, a declarat preotul Necula luni seara, la vernisajul unei expoziţii dedicate anului 1918 la Sibiu, potrivit Agerpres. 

”Să postim de răutate şi de prostie, de mediocritate”

Preotul a adăugat: ”Cred că anul viitor este un an în care va trebui să postim. Să postim de răutate şi de prostie, de mediocritate. Să încercăm să facem lucrurile aşa cum se fac, adică rugându-ne mai mult şi vorbind mai puţin. Cred că e timpul (...) să învăţăm, dacă se poate, să ne respectăm profesiunile: să nu mai punem ingineri la Învăţământ şi învăţător la construcţia de autostrăzi, că a ieşit prost. A fost prima boală din România - să punem neprofesionişti în funcţii de făcători de minuni - şi nu au ieşit minunile”. 

[citeste si]

Preotul sibian consideră că acest sfârşit de an este unul ”greu, este un sfârşit dens, întunecat, suntem încruntaţi toţi pe stradă şi se schimbă lucrurile într-un ritm în care nu poate să îţi aducă o bucurie, pentru că se dovedeşte insecuritatea politicii sociale pe termen lung”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel