Preot, întrebare care dă de gândit după melodia trupei "Taxi" despre preferințele lui Dumnezeu-exclusiv

"Despre smerenie” este o melodie interpretată de trupa Taxi și alte 34 de personalități, care pune în discuție ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Artiștii au descoperit ce preferă Dumnezeu și ne-au gândit să ne spună și nouă, muritorilor de rând, dar avem noi dreptul să spunem ce preferă Dumnezeu? De unde știm preferințele Sale? Despre acest subiect, DC News a discutat cu părintele Iulian Rață. Un interviu despre Dumnezeu, lemn, spații mici, spații mari și smerenie.

DC News: Unde îl găsim, de fapt, pe Dumnezeu?

Preot Iulian Rață: Dumnezeu trebuie căutat mai întâi de toate în sufletele noastre! Dacă noi nu reușim să-L aflăm în sufletele noastre, nu vom ajunge să-L descoperim nici în cea mai mare Catedrală și nici în cea mai mică bisericuță! Zice Sfânta Scriptură: Împărăția Cerurilor este în inimile voastre! Acolo, este cazul să începem și noi căutarea lui Dumnezeu!

DC News: Se spune în melodia celor de la Taxi că Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici. Ce preferă Dumnezeu?

Preot Iulian Rață: Este absurd ca niște oameni nespecialiști în Domeniu să se pronunțe într-un fel sau altul referitor la probleme din domeniul teologic. Dacă aș fi rugat să intru într-un laborator de chimie pentru a face un experiment sau altul, sunt sigur că voi ieși de acolo cu barba pârlită. Nu cred că și dumneavoastră ați dori să fiți spre exemplu operată de către un preot. O să căutați un medic chirurg și, de dorit, încă unul mai bun, specialist. Exact așa, consider o mare aberație ca niște persoane, fie ele și de cultură, să se pronunțe în numele lui Dumnezeu, nefiind în cunoștință! Nu e ceea ce preferă Dumnezeu, e ceea ce preferă cei de la Taxi. Ori, noi știm destul de bine că nu totdeauna căile Domnului sunt aceleași cu cele ale omului.

DC News: Avem noi dreptul să spunem ce preferă Dumnezeu?

Preot Iulian Rață: Inima înfrântă și smerită, zice Psalmistul David, Dumnezeu nu o va urgisi! Sunt sigur că Dumnezeu are suficientă înțelepciune, ca omului, care îl caută cu multă sinceritate, să i se descopere și în cea mai măreață, dar și în cea mai umilă Biserică!

[citeste si]

DC News: Tot revine obsesiv ideea că sunt prea multe biserici și prea puține spitale și iată că se mai contruiește și Catedrala Mântuirii Neamului. Ce mesaj aveți pentru românii care sunt supărați pe construirea acesteia?

Preot Iulian Rață: Statisticile publicate recent, referitoare la numărul Bisericilor Ortodoxe, comparativ cu cele protestante, punctează foarte corect și bine situația! Nu sunt multe Biserici! Sunt mulți creștini cărora prezența Bisericilor le trezește conștiința la viață, ori ei preferă să trăiască după bunul lor plac. Iar clopotele Bisericilor, care sunt nimic altceva decât vocea lui Dumnezeu, au ceva de spus conștiinței lor! Vin cu următoarea întrebare. Noi astăzi cu mare plăcere mergem la Sfânta Sofia, pentru a vedea splendoarea și frumusețea Ortodoxiei. Ne minunăm! Mergem să vizităm Catedrala Sf. Petru de la Roma și din nou, rămânem frapați! Suntem impresionați de Capodoperele extraordinare lăsate de înaintașii noștri! Sunt sigur că mergem cu toții cu mare plăcere și la Sf. Parascheva de la Iași și nu poți să nu te minunezi de Catedrala minunată lăsată de înaintașii noștri! Noi însă, în urma noastră ce lăsăm? Trecem ca niște mori de vânt pe fața pământului și judecăm pe cei care totuși vor să facă ceva? Eu propun să ne rugăm pentru cei de la Taxi și pentru ceilalți oameni de cultură. Biserica totdeauna a aplicat cele mai puternici arme, cu care au reușit să cucerească lumea: rugăciunea și dragostea! Noi ne rugăm și pentru prietenii, dar și pentru vrăjmașii noștri! Ei, nu sunt vrăjmași! Sunt cei care nu totdeauna au înțeles corect splendoarea și frumusețea Ortodoxiei. Deci, dacă nu putem vorbi cu ei despre Dumnezeu, propun să vorbim cu Dumnezeu despre ei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel