Urmărește emisiunea live


Preot, după tragedia Colectiv: Nu au ce caută în astfel de locuri întunecoase

Preotul Milea Mihail, președintele Fundației pentru Copii Sf. Sava de la Buzău, a transmis un mesaj după tragedia de la Club Colectiv.

"La auzul acestei tragedii umane petrecută zilele acestea în Bucureşti m-am gândit cu durere cât de repede se poate muri la o vârstă tânăra! Sufletul din mine plânge pentru ei, cât şi pentru nemângâiaţii lor părinţi, arşi la inimă de durerea copiilor lor.

[citeste si]

Am lăcrimat şi am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am făcut mai mult decât trebuia, ca să nu se întâmple această scenă apocaliptică: să cadă foc de sus peste aceşti tineri plini de viaţă în ei. Ca preot, trebuia ca împreună cu alţi slujitori ai Bisericii să-i convingem, tot timpul, pe aceşti tineri, cât şi pe alţii ca ei, că nu au ce caută în astfel de locuri întunecoase, insalubre, lipsite de lumina credinţei în viaţă veşnică.

Locul tinerilor este în mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteşte de tot ce este rău. Să-i învăţăm pe tineri să iubească lumina zilei, să danseze în aer liber şi să asculte melodii frumoase, aducătoare de linişte şi de bucurie interioară.

Biserica Ortodoxă nu este împotriva relaxării. Orice distracţie trebuie făcută însă cu discernământ, cu înţelepciune şi cu credinţă, aşa cum îi place lui Dumnezeu. Ca preot sunt alături de toţi aceşti tineri plecaţi dintre noi. Eu nu-i judec pentru sfârşitul lor. Îi compătimesc; puteau fi copiii mei, rudele mele.

Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel