EXCLUSIV  Premoniții de 1 aprilie. Păcăleli care s-au transformat în realitate: „Consilierul” lui Ion Iliescu și Dragonul Roșu chinezesc

În cadrul emisiunii Nod în Papură jurnalistul Val Vâlcu și profesorul și sociologul Alfred Bulai au povestit despre farsele făcute cu ocazia zilei de 1 aprilie.

Profesorul Alfred Bulai a povestit cum în comunism chiar și Televiziunea Română făcea glume de 1 aprilie. Acesta a amintit cum într-un an se filma cu „camera ascunsă” în zona Pieței Romane, când cineva începea să strige „Nu te arunca! Nu te arunca!”, moment în care lumea se strângea și se uita în sus. Ulterior, începeau discuțiile despre un personaj misterios care voia să se arunce, apoi s-a răzgândit.

În contextul acestei povestiri a lui Alfred Bulai, jurnalistul Val Vâlcu și-a amintit de două „păcăleli” pe care presa le-a făcut de 1 aprilie în 1993. Foarte interesant e că deși erau scenarii SF, într-o formă sau alta ele s-au adeverit.

„Prin 1993, voi căuta colecția ziarului, se publicaseră trei păcăleli: Una la politică internă, una la locală și cealaltă la externe”, precizează Vâlcu.

„Nu mai țin minte cea de la externe, dar erau păcăleli gogonate. Era vorba că Emil Hurezeanu, de la Europa Liberă care era anti-Iliescu, a acceptat un post la Cotroceni în funcția de consilier prezidențial al lui Ion Iliescu”, a povestit Vâlcu, care și-a amintit că lumea a blocat linia telefonică sunând la redacție.

„La știri locale era o păcăleală că primarul a acceptat în jurul Bucureștiului să se facă un China town (n.r. - oraș chinezesc) în jurul Bucureștiului. Seara au sunat de la Primăria Voluntari la redacție și ne-au rugat să dezmințim rapid că lumea linșează primarul, de ce a dat terenul chinezilor”, a mai adăugat jurnalistul.

Interesant e, continuă Vâlcu, că într-o anumită măsură ambele păcăleli s-au adeverit.

„Se întâmpla prin 1993, dar Emil Hurezeanu ajungea consilierul lui Adrian Năstase la începutul anilor 2000 și exact în localitatea despre care am scris noi s-a ridicat ulterior Dragonul Roșu”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel