Premiile UZPR 2023. Dan Constantin: „O să vă surprindă ce-o să aflați despre Chirieac” / „Dacă nu vom face mai mult, rezultatele vor fi cumplite”

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat, luni, premiile pentru anul 2023 - „Împreună pentru Pace”.

Printre premiații serii s-a numărat și analistul politic Bogdan Chirieac, primul ziarist român care i-a luat un interviu unui președinte american la Casa Albă – George W. Bush. Este unul dintre fondatorii DC News, un ziar online, quality, de succes.

Jurnalistul Dan Constantin l-a prezentat pe scenă, luni seară, în cadrul ceremoniei, pe Bogdan Chirieac pentru a-și ridica premiul din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

„În contextul în care aceste premii se desfășoară sub egida păcii, într-o perioadă în care toată lumea vorbește despre război, și avem foarte mulți specialiști în studiourile de televiziune - ofițeri care prezintă tot ceea ce se întâmplă zi de zi, vocea lui Bogdan Chirieac este cea a diplomației.

Puțini știu că Bogdan Chirieac este inginer chimist. Întâmplarea face să fiu și eu tot inginer chimist. Ne-am întâlnit fără să ne știm profesiile. A făcut Politehnica, a lucrat - să nu vă surprindă - chiar și la Titu, la fabrica de electrozi. Electrozii funcționează, dar fără Bogdan Chirieac.

Laureații premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ediția 2023  Foto: Crișan Andreescu

În 1990, când era un interes mare pentru presă, a pătruns în presa scrisă. A devenit un nume la ziarul Adevărul. A devenit un comentator de politică externă foarte bine cunoscut și apreciat, a luat foarte multe premii până acum. A trecut prin mai multe redacții. Experiența lui este condensată într-o agenție de presă pe care a fondat-o unde, cu modestie, este doar senior editor -  DC News. Și aici ne asemănăm, tot senior editor am ajuns și eu după ce am condus niște redacții”, a zis Dan Constantin.

Pentru premiul său, Bogdan Chirieac a mulțumit președintelui UZPR, Sorin Stanciu, jurnalistului Dan Constantin și juriului.

„Cred că pentru acordarea acestui premiu s-au avut în vedere două criterii - vârsta înaintată și hărnicia mea. Nu au ținut cont că nu prea am rezultate. Mai mulți colegi din DC Media Group au primit acest premiu, de-a lungul vremii, printre care șeful nostru cel mare - profesorul și jurnalistul Val Vâlcu, apoi redactorii-șefi Anca Murgoci și Roxana Neagu. Premiul pe care mi-l acordați în această seară se duce tot la redacția DC News. Suntem aproape 80 de persoane și avem 11 site-uri. Oamenii aceștia muncesc extraordinar”, a zis Bogdan Chirieac.

De asemenea, premiul merge și la Rodica Mitu, jurnalista care, deși nu mai scrie la DC News, este alături de noi în continuare. A rămas sufletul redacției noastre, doar că într-o altă formă. Și îi mulțumim pentru munca extraordinară pe care a făcut-o aici.

Analistul politic a vorbit și despre forța pe care o are UZPR. Sunt 4700 jurnaliști înscriși în UZPR și aproape 500 se alături an de an. „Cred că împreună reprezentăm o forță și poate, în perioada următoare, să stăm mai mult de vorbă. Dacă nu vom face mai mult pentru jurnalism, în câțiva ani, rezultatele vor fi cumplite. Pe de-o parte, există zona de ONG-uri interesată de preluarea unor site-uri de presă, pe de altă parte sunt alte interese. Important este ca presa să-și redobândească un statut, inclusiv în ochii statului român”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Sorin Stanciu, președinte al UZPR: Premiile noastre din acest an vor reflecta activitatea de excepție a colegilor noștri

„Gala Premiilor UZPR este o ocazie pentru Uniune de a evidenția cele mai valoroase contribuții la peisajul mass-media pe care le-au adus colegii noștri de breaslă pe parcursul anului care se încheie. Mai ales în aceste timpuri complicate, presa este mai importantă ca oricând, iar jurnaliștii continuă să fie cele mai avizate surse de informare a publicului.

Premiile noastre din acest an vor reflecta activitatea de excepție a colegilor noștri, Uniunea aducând un omagiu, în acest fel, curajului, determinării și inepuizabilei energii cu care jurnaliștii se pun în slujba oamenilor în fiecare zi”, afirmă Sorin Stanciu, președinte al UZPR.

DC Media Group este un trust media din care fac parte DC News, DC Business, DC Medical, Știri Diaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DC Sport, DCNewsTV și RadioDCNews

Chiar în urmă cu trei săptămâni, DC Media Group a lansat DC Sport, al 11-lea site din trust, redactor-șef fiind Florin Răvdan. Îl puteți citi aici - https://www.dcsport.ro

Celelalte site-uri din trust sunt - DC News - redactori-șefi Anca Murgoci și Roxana Neagu, Defense Romania - redactor-șef Tudor Curtifan, DC Medical - redactor-șef Giorgiana Ichim, Spectacola - redactor-șef Georgiana Ioniță Toader, Știridiaspora - redactor-șef Bogdan Bolojan, DC Business - redactor-șef Mihai Ciobanu, Astrosens - redactor-șef Daniela Simulescu, DC News TV - redactor-șef Narcis Neagoe, Părinți și pitici - redactor-șef Loredana Iriciuc, Radio DC News - redactor-șef Dana Mihai și - nu în ultimul rând - avem „incubatorul de conferințe”, evenimentele marca DC Media Group,  proiect coordonat de analistul economic Elena Cristian și jurnalistul Val Vâlcu.

De asemenea, institutul ARGUMENT - condus de director științific doctor Mădălina Hideg - este parte a DC Media Group. 

Bogdan Chirieac este autorul a mai multor interviuri în exclusivitate cu mari personalități ale lumii: preşedintele Franţei Jacques Chirac, în 1998; primul ministru al Marii Britanii, Tony Blair, în 1999; preşedintele SUA, George W. Bush, în 2002; miniştri ai statelor membre UE şi NATO

Cunoscut specialist pe politică externă, Bogdan Chirieac are capacitatea, grație experienței acumulate în decursul a peste două decenii de activitate publicistică, să realizeze și să analizeze obiectiv și cu argumente bine documentate realitățile care macină societatea românească, în context global.

2. -imagine fara descriere- (bogdan-chirieac-s-a-vaccinat--gluma-cu-victor-ciutacu_11124400_57564500.jpg)

Autorul a mii de articole de politică externă în marile gazete din România – Adevărul și Gândul, al căror redactor șef a fost – Bogdan Chirieac a participat și la numeroase dezbateri și talk-show-uri politice televizate, în care a fost și gazdă, și invitat. Este autorul a mai multor interviuri în exclusivitate cu mari personalități ale lumii: preşedintele Franţei Jacques Chirac, în 1998; primul ministru al Marii Britanii, Tony Blair, în 1999; preşedintele SUA, George W. Bush, în 2002; miniştri ai statelor membre UE şi NATO. În 1991 și 1992 a fost corespondent de front în războiul din Transnistria.

Bogdan Chirieac a fost recompensat, de-a lungul timpului, cu prestigioase premii de presă, între care se numără Premiul „Crescent” pentru cel mai bun jurnalist de politică externă, Premiul „Analistul de Politică Externă al Anului” acordat de Diplomaţia Română, Premiul „Cel mai bun talk-show” acordat de CAN pentru emisiunea „Pro Vest”, Premiul fundației „Manfred Worner”.

Chirieac este autorul a două cărți de referință: „România de la Madrid la București” – 2008 și „România suspendată” – 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel