Premiile Pulitzer: The Guardian și Washington Post, câștigători pentru documentele Snowden

Ziarele The Guardian și Washington Post au câștigat premierul Pulitzer, la categoria serviciu public, pentru dezvăluirile despre programul de monitorizare la nivel global al Agenției Naționale de Securitate (NSA), făcute în baza informațiilor clasificate furnizate de IT-istul american Edward Snowden.

Premiile s-au decernat luni, la New York, la zece luni după publicarea primului articol despre spionajul NSA. 

Jurnaliștii publicației The Guardian, împreună cu cei de la Washington Post, au făcut cele mai importante dezvăluiri despre programele guvernului SUA, de la publicarea "Dosarelor Pentagonului", în 1971.

Materialele din The Guardian au fost semnate de Glenn Greenwald, Ewen MacAskill, și producătorul Laura Poitras, iar la Washington Post subiectul a fost acoperit de Barton Gellman, care a lucrat și el cu Laura Poitras. Toți cei patru jurnaliști au fost premiați săptămâna trecută cu distincția George Polk, de asemenea pentru subiectul NSA.

Juriul celui mai prestigios premiu din domeniul jurnalismului a întâmpinat o dilemă la această ediție, mulți întrebându-se dacă ar trebui premiate ziarele care au publicat informații bazate pe documente guvernamentale furate, de natură să afecteze siguranța națională a SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel