Urmărește emisiunea live


Premiile 'Poliţistul anului' 2017. Nimic pentru Godină!

 Poliţia Română a decernat, cu prilejul aniversării a 195 de ani de atestare documentară, premiile 'Poliţistul anului' - ediţia 2017. Potrivit unui comunicat al IGPR, remis duminică AGERPRES, premiile sunt acordate în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, pe parcursul anului 2016, şi sunt împărţite în 5 domenii specifice muncii de poliţie, la care se adaugă un premiu special.

 La categoria ,,ordine şi siguranţă publică' a fost desemnat câştigător subcomisarul de poliţie Ujica Petru - Daniel, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov. În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţist, au fost indisponibilizate, în august anul trecut 38 de vagoane cu material lemnos, fără documente legale.

Câştigătorul categoriei ,,investigarea şi combaterea criminalităţii' a fost desemnat comisarul-şef de poliţie Andreica Paul-Leon, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. Deşi a fost împuşcat în braţ pe parcursul misiunii, 'poliţistul a reuşit localizarea şi prinderea unui infractor violent, autorul unei tâlhării armate'.

La categoria ,,combaterea criminalităţii organizate', premiul a fost câştigat de un poliţist care s-a remarcat în instrumentarea unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 13.500.000 de euro.

La categoria ,,suport operativ' câştigător a fost desemnat agentul şef adjunct de poliţie Apetrei Emanuel. Poliţistul este unul dintre cei mai buni specialişti în domeniul examinării imaginilor şi înregistrărilor video de tip ,,recunoaştere facială', având un rol important în asigurarea materialului probator într-un volum impresionant de cauze.

Categoria ,,suport misiuni şi activităţi' a fost câştigată de Direcţia Management Resurse Umane, care 'a gestionat în mod eficient situaţia rezultată din pensionarea unui număr însemnat de poliţişti, specialiştii acesteia asigurând desfăşurarea în condiţii de legalitate, transparenţă şi echidistanţă a concursurilor de încadrare de personal'.

Premiul Special a fost acordat Direcţiei de Combatere Criminalităţii Organizate, care a realizat cea mai mare captură de droguri înregistrată în România, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, disimulată în podeaua a 4 containere trimise din Columbia, cu destinaţie finală Olanda. În urma operaţiunii au fost arestate 6 persoane şi au fost confiscaţi 1.500.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel