Premiile APTR 2012: Antena 3 și-a adjudecat marele premiu

Luni seara, cele 140 de programe, 300 de realizatori și 19 posturi TV au intrat în competiție pentru premiile Asociației Profe­sio­niștilor de Televiziune din România (APTR) 2012. Antena 3 a câştigat, luni seară, Marele Premiu APTR 2012, pentru "cele mai urmărite talk-show-uri”. Printre câștigătorii celei de-a 22-a ediție a galei s-a numărat Adriana Nedelea (Realitatea TV) și Gabriela Firea (Antena 1).

 Talk-show-urile pentru care Antena 3 a castigat Marele Premiu APTR sunt “100 de minute” (prezentator- realizator Alessandra Stoicescu), “Punctul de Întâlnire” (prezentator - realizator Radu Tudor), “Sinteza Zilei” (prezentator - realizator Mihai Gadea), “Subiectiv” (prezentator – realizator Razvan Dumitrescu), “Exces de Putere” (prezentator – realizator Oana Stancu) şi “Secvenţial” (prezentator – realizator Adrian Ursu). Premiul a fost înmânat de Mircea Diaconu, ministrul Culturii. ”A fost televiziunea care ne-a ţinut în priză tot anul 2011”, au spus membrii juriului.

 Mihai Gadea, directorul Antena 3, a declarat, la decernarea premiilor: “Vreau sa le multumesc foarte mult colegilor mei, vreau sa multumesc telespectatorilor Antenei 3, cei care ne-au oferit in permanenta, prin audienta uriasa, siguranta ca putem continua. Daca numarul telespectatorilor ar fi fost mai mic, si noi am fi fost mai usor de redus la tacere”.

Antena 3 a fost laureata la alte patru importante categorii.

 Premiul Jean Louis Calderon pentru Petre Nechita, Simona Boţog şi Carmina Othman, pentru transmisiile din Piaţa Universităţii.

 Premiul pentru anchetă - Observator, reporter George Colgiu - ”Poşta română, jaf fără sfârşit” şi Antena 3 - Ionuţ Cristache, cazul Daniela Andreescu.

 Premiul pentru imagine, Cristian Tamaş pentru ”Pe un picior de iad”, reportaj "În Premieră".

Premiul pentru reportaj i-a revenit echipei de la emisiunea ”În premieră”.

 Gabriela Vranceanu Firea se afla la al cincilea premiu APTR din cariera, dar la primul pentru Antena 1, in calitate de realizator – prezentator al unui show de divertisment. “Diploma pe care am primit-o luni seara este extrem de valoroasa pentru mine, deoarece imi este acordata de o prestigioasa organizatie, Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania. Sunt onorata si fericita ca am primit acest premiu, mai ales ca marcheaza evolutia mea profesionala intr-un domeniu nou, cel al divertismentului. II sunt recunoscatoare publicului meu fidel, juriului si sotului meu care, pe langa tot suportul emotional, a stat si singur in casa, cu bebelusul de 8 zile, cat am fost eu la Gala APTR”, a spus vedeta Antenei 1.

TVR a plecat acasă cu cele mai multe premii, nu mai puțin de 18 distincții. Printre premianți se numără Camelia Csiki - premiu pentru documentar istoric cu reportajul "Mihai I al României" -, Alina Grigore și Mihai Florea - premiu pentru reportaj de știri; au fost singura echipă de jurnaliști români care au mers în Pakistan pe urmele lui Bin Laden după ce a fost ucis. Nici Direcția Știri a Televiziunii Române n-a scăpat nepremiată. De asemenea, au fost plecat acasă cu premii și jurnaliști de la TVR Iași și TVR Cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel