Premierul Yațeniuk către Rusia: Cerem pace!

yantsenyuk
yantsenyuk

Cu puține minute înainte ca reuniunea Consiliului de Securitate al ONU să se încheie, premierul Ucrainei, Arseni Yațeniuk, a cerut pentru a doua oară cuvântul, în timp ce ambasadorul Rusiei la ONU, Vitaly Churkin, care se afla la câțiva metri în linie dreaptă de ucrainean, îl fixa cu privirea: "Cerem pace!", a spus fostul lider al opoziției de la Kiev. "Vom face tot ce putem pentru a prezerva pacea, stabilitatea și pentru a ne salva țara".

Vitaly Churkin a fost unul dintre antevorbitorii oficialului ucrainean, criticând în timpul discursului său "propaganda vestică" și invocând precedentul Kosovo 2008. El a spus că însuși Kievul rupe țara în două, precizând că "Rusia și rușii nu vor război. Nu avem premizele pentru a privi situația din această perspectivă".

După discursul ambasadorului Argentinei la ONU a luat cuvântul Yațeniuk. În acest timp, în estul Ucrainei, la Donețk, manifestanții pro-ruși se băteau cu cei pro-europeni, violențe care s-au soldat cu un deces, conform primelor anunțuri oficiale.

"Suntem pregătiți să susținem un dialog pentru a crește puterile republicii autonome Crimeea. Vom proteja și apăra fiecare minoritate din țara noastră. Vom proteja fiecare fiecare cetățean ucrainean, indiferent de religie. Guvernul acesta este deschis dialogului, i-am întins mâna Rusiei, dar am primit o lovitură", a afirmat premierul.

"Cerem pace! Istoria ne va judeca. Avem șansa de a face istorie, Vom face tot ce putem pentru a prezerva pacea, stabilitatea și pentru a ne salva țara", a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel