Premierul Ungariei, Viktor Orban: Imigranții trebuie opriți cu armata!

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să folosească forța militară împotriva imigrației pentru că nu are nevoie de noi migranți. Liderii europeni s-au întâlnit joi, la Bruxelles, în cadrul unui summit convocat pentru a găsi soluții la criza migranților care mor încercând să traverseze Mediterana.

"Granițele Europei trebuie protejate. Nu putem fi o bucată de brânză plină cu găuri prin care imigranții să intre și să iasă. Avem nevoie de măsuri serioase ale poliției și ale armatei. Trebuie să luăm măsuri pentru ca ei (migranții) să rămână acasă", a declarat Orban într-un interviu acordat radioului public și citat de Wall Street Journal.

Președinții și premierii statelor membre UE au decis triplarea fondurilor alocate programelor de patrulare a Mării Mediterane, unde se crede că aproape 1000 de oameni au murit de la începutul anului.

Viktor Orban a punctat că, în opinia lui, Europa "nu are nevoie" de imigranți. "Dar alte state UE spun că are", a arătat el.

Subiectului imigranților a urcat în topul priorităților guvernului de la Budapesta și din cauza afluxului de kosovari care caută azil în Ungaria. 

Jobbik, alegeri parțiale Ungaria: ascensiune meteorică a extremiștilor, o amenințare și pentru regimul Orban

Imigranții ilegali nu sunt "o problemă majoră" atâta timp cât sunt în tranziție, "dar nu ar trebui să presupunem că germanii și austriecii vor permite la nesfârșit ca acești imigranți să le treacă liber granițele, luându-le slujbele indigenilor care deja se luptă cu șomajul, exploatând sistemul de asistență socială și subminând siguranța publică, din moment ce nu sunt controlați", a mai declarat Viktor Orban.

Orban a afirmat că Austria și Germania deja lucrează la legislații care să limiteze accesul imigranților pe teritoriile lor.

"Dacă vom primi oportunitatea asta, ne vom ocupa noi înșine de problema imigrației", a spus Viktor Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel