Premierul turc condamnă Israelul pentru atacul asupra Siriei

erdogan dece
erdogan dece

Prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdogan a blamat Israelul pentru atacul aerian asupra Siriei, calificându-l drept o violare inacceptabilă a legilor internaționale, transmite Al Jazeera.

"Cei care au tratat Israelul ca pe un copil răsfățat ar trebui să se aștepte de la orice din partea lui, oricând", a declarat Erdogan, duminică. "Așa cum am mai spus, Israelul are mentalitatea de a stârni terorismul de stat. În prezent, nu putem ști ce ar putea face și unde anume", le-a mai spus el reporterilor.

Erdogan, un critic dur al statului evreiesc, a făcut aceste declarații după ce ministrul Apărării israelian, Ehud Barack, a confirmat implicit organizarea atacului aerian de miercuri asupra capitalei Siriei, despre care țara aflată în război civil spune că a țintit un complex militar din preajma capitalei Damasc.

"Nu putem privi o violare a spațiului aerian ca fiind una acceptabilă. Ceea ce face Israelul e împotriva legilor internaționale . . . e dincolo de orice condamnare," a mai spus Erdogan.

După declarațiile ministrului israelian, Ehud Barack, președintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Israelul că încearcă să destabilizeze Siria, menționând că Damasc a fost capabilă să confrunte "prezentele amenințări . . . și agresiuni" împotriva sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel