Premierul spaniol a dizolvat parlamentul. Urmează alegeri anticipate pe 20 noiembrie

zapatero
zapatero

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a dizolvat, luni,   parlamentul și l-a anunțat oficial pe regele Juan Carlos. Dup[ această măsură, premierul a anunțat  convocarea alegerilor anticipate pentru 20 noiembrie. Șeful guvernului de la Madrid, care a câștigat până acum două mandate, de opt, ani, în fruntea PSOE (socialist) a declarat din vară că nu va mai candida, anunță ”Tribune de Geneve”

La 4 noiembrie va începe campania electorală, iar la 13 decembrie va avea loc sesiunea constituantă a noului legislativ. Este de așteptat ca scrutinul din această toamnă, în plină criză economică și financiară, să îi readucă la putere pe conservatorii Partidului Popular, care au pierdut alegerile în 2004, după atentatele sângeroase de la Madrid, din 11 martie.

”Am considerat convenabil ca data alegerilor să fie convocată astfel încât să permită noului guvern să se ocupe de întregul an economic”, a afirmat Zapatero.

După ce a anunțat acest lucru, Zapatero a precizat că, până la 20 noiembrie, nu va adopta noi măsuri economice, cu excepția cazului în care "acestea se vor impune pentru stabilitatea țării".

În primul mandat din 2004, de când a ajuns la putere, Zapatero a reuşit să treacă de legislativ legi cu un puternic caracter social, însă nu lipsite de controverse, aşa cum este cea a căsătoriilor homosexuale, modificarea legii divorţului, legea pentru combaterea violenţei domestice ori legea pentru persoanele cu handicap, egalităţii ori memoriei istorice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel