Morawiecki, premierul Poloniei: Înfrângerea Ucrainei ar fi un preludiu pentru al Treilea Război Mondial

Foto: Pexels/Premierul Poloniei Morawiescki: "Înfrânegerea Ucrainei ar fi un perludiu pentru al Treilea Război Mondial"
Foto: Pexels/Premierul Poloniei Morawiescki: "Înfrânegerea Ucrainei ar fi un perludiu pentru al Treilea Război Mondial"

Şeful guvernului polonez a subliniat nesesitatea solidarităţii cu Ucraina în războiul cu Rusia.

Aniversarea a 50 de ani de activitate a lui Wolfgang Schäuble a reprezentat o oportunitate pentru prim-ministrul Mateusz Morawiecki de a ridica problemele și provocările internaționale actuale cu care se confruntă Germania și Polonia. Șeful guvernului a subliniat necesitatea solidarității cu Ucraina.

Premierul Poloniei a făcut mai multe declaraţii interesante la adresa Rusiei. El spune că înfrângerea Ucrainei în războiul declanşat de  Rusia ar putea deveni un preludiu la cel de-al Treilea Război Mondial. Tocmai de aceea, Ucraina trebuie să obţină toate armele necesare de la partenerii săi", a spus Morawiecki.

Premierul Mateusz Morawiecki s-a referit la problema Rusiei și la abordarea acesteia de către țările din Europa de Vest. "30 de ani de pace în Europa s-au dovedit a fi o iluzie parțială. Europa de Vest credea că ursul rus ar putea fi îmblânzit", a spus șeful guvernului. "Cu toate acestea, Polonia știa că imperialismul este cea mai importantă parte a politicii Kremlinului", a adăugat el.

Țările europene au căzut într-o capcană, ele s-au devenit a fi dependente de gazul rusesc. "S-a dovedit că relațiile cu Rusia sunt un pact cu diavolul. Politica lui Wandel durch Handel - schimbare prin comerț - și proiectele care ar fi trebuit să lege Rusia de Europa nu s-au ars", a subliniat premierul. "Ceea ce s-a dovedit a fi doar un eșec de afaceri pentru Occident, pentru țări precum Ucraina și Polonia, a devenit o chestiune de viață și de moarte", a explicat el.

Europa și războiul din Ucraina

Potrivit prim-ministrului, relațiile polono-germane ar trebui consolidate, ceea ce ar fi bine pentru Polonia, Germania și pentru întreaga Europă. "Această consolidare ar trebui să se bazeze pe o viziune comună a națiunilor libere și democratice care se străduiesc să construiască o Europă puternică și unită", a subliniat șeful guvernului.

Europa trebuie să sprijine Ucraina, astfel încât cel de-al treilea război mondial să nu aibă loc. Țările europene nu trebuie să fie indiferente la vărsarea sângelui ucrainean. Ignorarea Rusiei poate duce la un atac asupra altor țări europene. "Astăzi, ucrainenii luptă nu numai pentru libertatea lor, ci și pentru apărarea Europei", a declarat premierul Mateusz Morawiecki. După cum a adăugat el, este foarte important ca guvernul german să ia măsuri pentru a furniza Ucrainei toate tipurile de arme, se arată într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel