Premierul polonez Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European

Premierul polonez Donald Tusk a fost ales în funcția de președinte al Consiliului European.

VEZI ȘI: Replica neașteptată primită de Mirel Palada: A fost scurt. Ca la război. Doamna nu lucrează totuși la B1 TV

Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat în funcţia de preşedinte al Consiliului European, iar ministrul italian de Externe, Federica Mogherini, în postul de şef al diplomaţiei UE, a anunţat sâmbătă preşedintele în exerciţiu al Consiliului, Herman Van Rompuy, citat de AFP, transmite Mediafax.

VEZI ȘI: Inițiativă propusă de un membru CNA, aplicată pentru prima dată la o școală din România. Schimbarea îi vizează pe toți elevii

Donald Tusk, membru al partidului conservator european PPE, era deja considerat marele favorit pentru a-i succede lui Van Rompuy la preşedinţia Consiliului.

Această nominalizare va trimite un mesaj de fermitate Rusiei, în timp ce Polonia face parte dintre ţările care susţin ferm Ucraina de la începutul crizei.

Federica Mogherini, actualul ministru italian de Externe, considerată însă mai puţin fermă faţă de Rusia, era de asemenea creditată cu şanse mari de a obţine postul de şef al diplomaţiei europene.

Donald Tusk, prieten cu Victor Ponta și David Cameron

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat, sâmbătă, sprijinul pentru candidatura premierului Poloniei, Donald Tusk, la funcţia de preşedinte al Consiliului European, subliniind că desemnarea lui Tusk în această poziţie ar fi un lucru bun pentru noile state membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, premierul britanic David Cameron a susținut candidatura omologului său polonez, Donald Tusk, pentru preşedinţia Consiliului European, considerând că ar reprezenta o contrapondere pentru poziţiile federaliste ale preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel