Premierul Japoniei Shinzo Abe, vizită. România, taxată internațional: ”E cineva aici?!”

Vizita istorică pe care Shinzo Abe a făcut-o în România, coroborată cu situația politică dâmbovițeană, nu avea cum să fie trecută cu vederea de presa internațională.

Astfel, Euronews se întreabă dacă ”E cineva aici?”, făcând referire la faptul că prim-ministrul japonez a călătorit nu mai puțin de 8.700 de kilometri pentru a efectua o vizită istorică în România, doar că, surpriză, nu a avut cine să-l întâmpine.

Sursa citată precizează că Abe și-a ales un moment nepotrivit pentru vizita istorică: a ajuns în România imediat după ce prim-ministrul român Mihai Tudose a demisionat după ce și-a pierdut sprijinul partidului.

Demisia a încurcat total programul lui Abe, care a vizitat România în cadrul unui turneu în țările din Europa de Est.

Dar, așa cum scrie și Euronews, în loc să se întâlnească cu Tudose, lui Abe i  s-a prezentat o parte din cultura românească.

Premierul Japoniei și soția sa au vizitat Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București, unde i s-a prezentat viața în comunitățile rurale ale țării.

Iar pentru a evita să-l pună pe premierul Abe într-o situație și mai stânjenitoare, Euronews informează că românii au reprogramat, mai devreme cu 24 de ore, o întrevedere a premierului japonez cu președintele Klaus Iohannis.

În timp ce Abe și-a anulat vizita la Guvernul României, dată fiind situația din țară, au avut loc doar întâlniri diplomatice între oficialii români și delegația japoneză, dar la niver inferior, mai informează jurnaliștii externi.

Shinzo Abe a devenit primul șef de guvern japonez care a efectuat o vizită oficială la București.

Mai multe despre subeict puteți citi și AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel