Premierul Japoniei îşi demite fiul acuzat de abuz în serviciu

foto: Facebook, Fumio Kishida
foto: Facebook, Fumio Kishida

Premierul nipon Fumio Kishida îşi demite fiul din funcţia de secretar. Shotaro Kishida a fost acuzat de "comportament necorespunzător" la reşedinţa oficială.

După ce săptămâna trecută o publicaţie a dezvăluit că fiul prim-ministrului şi-a invitat anul trecut mai mulţi apropiaţi la o petrecere la reşedinţa oficială a şefului guvernului de la Tokyo, Shotaro Kishida a intrat în atenţia publicului. Au apărut în presă fotografii cu mai mulţi participanţi care simulau o conferinţă de presă şi cu un invitat întins pe o scară cu covor roşu. "Comportamentul său de anul trecut în spaţiul public a fost nepotrivit pentru un secretar politici şi am decis să îl înlocuim", a declarat premierul presei, precizând că demiterea intră în vigoare la 1 iunie.

Cum era de aşteptat, Fumio Kishida şi-a mustrat deja fiul în vârstă de 32 de ani, însă opoziţia a venit cu propunerea ca junele să demisioneze. Nu a fost prima dată când atitudinea lui Shotaro Kishida a fost considerată reprobabilă, reaminteşte Agerpres. Acesta folosea automobile oficiale pentru călătorii în Europa cu scopul de a cumpăra suveniruri pentru miniştri.

În ultimele trei luni, patru miniştri au părăsit guvernul Japoniei, după acuzaţii de nereguli financiare sau de legături cu un cult controversat - secta Moon, cunoscută şi ca Biserica Unificării.

Deschis la dialog

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat recent că este dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, pentru a încerca să rezolve problema cetățenilor japonezi răpiți în anii '60 și '70, a relatat presa, potrivit Reuters. „Sunt hotărât să mă confrunt eu însumi direct cu Kim Jong Un, fără nicio precondiție„, a declarat Kishida la o adunare pe această temă la Tokyo, potrivit ziarului Mainichi Shimbun.

Tokyo crede că 17 japonezi au fost răpiți și continuă să investigheze soarta celor care nu s-au întors, potrivit presei locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel