Premierul Japoniei își concediază fiul după ce au apărut imagini cu o petrecere privată „nepotrivită” la reședința oficială

Fumio Kishida
Fumio Kishida

Fiul cel mare al lui Fumio Kishida, prim-ministrul japonez, urmează să plece din funcția de secretar executiv, pe fondul protestelor publice pentru utilizarea de către acesta a reședinței oficiale a liderului pentru o petrecere privată.

 

Fotografiile publicate de revista săptămânală Shukan Bunshun l-au arătat pe fiul său Shotaro și aproximativ 10 prieteni pozând sau întinzându-se pe scările cu mochetă roșie importante din punct de vedere simbolic ale reședinței. Shotaro s-a pozat în centru – locul rezervat premierului.

Alte fotografii făcute la petrecerea „uita-the-an” de la Bonenkai, din 30 decembrie anul trecut, au arătat oaspeții stând pe podium ca și cum ar fi susținut o conferință de presă, scrie The Guardian.

Plecarea lui Shotaro Kishida este o lovitură pentru tatăl său, ale cărui cote de aprobare s-au îmbunătățit imediat după summitul G7 de luna aceasta de la Hiroshima și un aparent atentat la viața lui în timpul unei opriri de campanie, luna trecută.

„În calitate de secretar pentru afacerile politice [prim-ministru], o funcție publică, acțiunile lui au fost inadecvate și am decis să-l înlocuiesc pentru ca el să-și asume responsabilitatea”, a spus Kishida luni seară. „Desigur, responsabilitatea pentru numire este a mea”, a adăugat el. El a spus că fiul său va fi înlocuit de un asistent personal, Takayoshi Yamamoto, joi.

Kishida a recunoscut că i-a salutat pentru scurt timp pe oaspeți, dar a spus că nu a rămas la petrecere.

Secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, a descris anterior evenimentul ca fiind „nepotrivit” și a promis că se va asigura că reședința nu va fi folosită din nou în mod necorespunzător.

Clădirea veche de aproape 100 de ani a servit anterior ca birou al primului ministru și a fost transformată în locuință, în 2005, când a fost construit un nou birou.

Nu este prima dată când Shotaro, în vârstă de 32 de ani, este criticat pentru că a abuzat de poziția sa oficială. În ianuarie, în timp ce își însoțea tatăl, el a fost mustrat pentru că folosea mașinile ambasadei pentru excursii private în Marea Britanie și Paris.

Kishida a spus că și-a mustrat sever fiul dar asta nu a reușit să potolească criticile din partea publicului și a partidului MPS din opoziție, care l-au acuzat de nepotism.

Shotaro a început să lucreze pentru tatăl său în martie 2020, Kishida insistând că și-a numit fiul datorită „personalității și perspicacității sale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel