Premierul japonez a anulat o vizită în Rusia din cauza sănătăţii preşedintelui Vladimir Putin

Sănătatea lui Putin a făcut obiectul unor speculaţii timp de mai multe săptămâni, după ce preşedintele şi-a anulat numeroase vizite în Rusia şi în străinătate, aparent din cauza unei agravări a unei probleme mai vechi la coloana vertebrală.

Premierul japonez, Yoshihiko Noda, intenţiona să meargă în Rusia în decembrie, fără o dată precisă, şi să aibă o întâlnire cu Putin, dar a fost nevoit să îşi anuleze vizita, a anunţat Guvernul nipon.

O sursă guvernamentală a confirmat  că anularea vizitei lui Noda a fost decisă la solicitarea Moscovei. "Partea rusă a informat Japonia în legătură cu dorinţa sa de a amâna întâlnirea, evocând o suferinţă a lui Putin", a explicat sursa citată.

 Un purtător de cuvânt al lui Noda nu a vrut să comenteze aceste informaţii.

Potrivit unui comunicat difuzat de Kremlin, Putin merge luni în Turcia, unde va avea întrevederi pe teme-cheie de pe scena internaţională, cum ar fi situaţia din Orientul Mijlociu.

 Totuşi, Kremlinul a negat, vineri, informaţiile potrivit cărora vizita premierului nipon ar fi fost amânată din cauza stării de sănătate a preşedintelui Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel