Premierul Italiei cere medierea președintelui pentru formarea guvernului

Pier Luigi Bersani
Pier Luigi Bersani

Premierul desemnat din Italia, Pier Luigi Bersani, nu reușește să formeze o majoritate parlamentară pentru desemnarea guvernului și a solicitat medierea președintelui Giorgio Napolitano, informează un comunicat al Partidului Democrat. Formațiunea politică a cărei lider este Pier Luigi Bersani a dorit , astfel, să dea asigurări că presa a înțeles greșit, când a informat că premierul italian a renunțat la formarea guvernului.

Iniţial, presa relatase că premierul desemnat, Pier Luigi Bersani, a renunţat la sarcina formării guvernului, în contextul în care nu a reuşit să formeze o majoritate în Parlament.

"Discuţiile cu alte formaţiuni politice nu au avut succes", a declarat Bersani după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Giorgio Napolitano.

Ulterior, Partidul Democrat din Italia a venit cu un comunicat în care se susţine că liderul acestuia, Pier Luigi Bersani, nu a renunţat la sarcina de formare a guvernului, dar nu are majoritate parlamentară, motiv pentru care a cerut intervenţia preşedintelui, scrie Corriere della Sera, în ediţia online, potrivit realitatea.net.

"Consultările cu celelalte partide nu au dat rezultat. Preşedintele Giorgio Napolitano a asumat iniţiativa de a verifica personal posibilele evoluţii din cadrul politic instituţional", a explicat secretarul Administraţiei prezidenţiale, Donato Marra.

Niciuna dintre principalele forţe politice din Italia - coaliţia de centru-stânga condusă de Pier Luigi Bersani, coaliţia de dreapta condusă de Silvio Berlusconi şi Mişcarea Cinci Stele, a lui Beppe Grillo - nu au obţinut majoritate în Parlament în urma alegerilor legislative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel