Premierul italian demisionar Matteo Renzi prezice eșecul succesorului său

Italia
Italia

Premierul italian demisionar Matteo Renzi a declarat luni că se așteaptă ca succesorul său, Paolo Gentiloni, să eșueze în una dintre principalele sale sarcini: asigurarea unui acord politic cu privire la funcționarea corespunzătoare a sistemului electoral, relatează DPA, citată de Agerpres.

Regulile de votare sunt în prezent diferite pentru fiecare dintre cele două camere din parlament, ceea ce face să crească riscurile unor rezultate contradictorii. Președintele Sergio Mattarella a făcut din adoptarea unui sistem unitar o prioritate pentru noul guvern.

În primul său interviu după prezentarea demisiei săptămâna trecută, Renzi a prezis luni de discuții zadarnice cu privire la această chestiune, deoarece parlamentarii vor fi mai interesați să-și păstreze avantajele decât să adopte o reformă care ar deschide calea pentru noi alegeri.

'Știu că este scandalos, dar nu mă aștept la nimic altceva', a declarat el pentru ziarul Quotidiano Nazionale.

Cu toate acestea, Renzi a declarat că se așteaptă la organizarea de alegeri legislative în luna iunie, indiferent care vor fi regulile de votare în vigoare după decizia din ianuarie a Curții Constituționale privind modificarea procedurilor de vot pentru Camera Deputaților.

Cu toate acestea Renzi a sugerat că Gentiloni va fi un bun premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel