Premierul irakian, discuţii cu Merkel despre retragerea trupelor străine din Irak

Angela Merkel
Angela Merkel

Adel Abdul Mahdi, șeful Guvernului de la Bagdad, a discutat luni cu cancelarul german Angela Merkel despre o rezoluție a Parlamentului Irakului prin care se cere retragerea trupelor străine de pe teritoriul țării, relatează Reuters.

"Cancelarul german și-a exprimat sprijinul pentru securitatea și stabilitatea Irakului și a subliniat importanța cooperării continue între Irak și statele membre ale Uniunii Europene pentru combaterea terorismului", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Bagdad. Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak, în urma unui raid aerian al forțelor SUA care l-a vizat pe generalul iranian Qasem Soleimani. Liderul de la Bagdad a acuzat SUA de încălcarea suveranității Irakului.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operațiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forțele irakiene să lupte contra militanților rețelei teroriste Stat Islamic, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel