Urmărește emisiunea live


Premierul Grindeanu, discuții cu producătorii de vaccinuri. Ce au decis

Premierul Sorin Grindeanu le-a propus luni producătorilor de vaccinuri următoarele măsuri pentru evitarea situațiilor de criză: instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului; modificarea legislației în privința modului de achiziție în cazul vaccinurilor; realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România; realizarea unui stoc național de vaccinuri pentru situații speciale, a anunțat ministrul Sănătății Florian Bodog pe Facebook.

„Alături de premierul Sorin Grindeanu am participat astăzi la o întâlnire cu reprezentanții producătorilor de vaccinuri, în contextul Săptămânii Europene a Imunizării 2017.

Premierul Grindeanu a propus marilor producători de vaccinuri de pe piața românească o serie de direcții de acțiune pentru a se asigura predictibilitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri și pentru a fi preîntâmpinate, pe viitor, potențialele crize.

Măsurile propuse au în vedere:
- instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului;
- modificarea legislației în privința modului de achiziție în cazul vaccinurilor, astfel încât procesul să fie transparent și predictibil;
- realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România;
- realizarea unui stoc național de vaccinuri pentru situații speciale.

[citeste si]

Reprezentanții producătorilor și-au exprimat disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul la definitivarea mecanismului care să asigure predictibilitate, flexibilitate și continuitate în aprovizionarea cu vaccinuri și au apreciat deschiderea guvernului pentru dialog în acest sens. Totodată, au subliniat importanța cooperării în planificare, pentru asigurarea în timp util a dozelor de vaccin care ar putea fi necesare.

Personal am menționat că proiectul Legii vaccinării se află, în continuare, în dezbatere publică și că este deschis tuturor propunerilor, astfel încât să rezulte un cadru legal care să asigure un sistem fluid de aprovizionare cu vaccinuri, precum și informarea corectă a populației în ceea ce privește importanța prevenției.

Întrevederea cu producătorii de vaccinuri va fi reluată, în aceeași formulă, în aproximativ două săptămâni, pentru prezentarea primelor concluzii și soluții concrete propuse. De asemenea, premierul Grindeanu va mai avea întâlniri, pe aceeași temă, și cu asociații ale medicilor, manageri de spitale, organizații nonguvernamentale și alți reprezentanți ai sistemului de sănătate din țara noastră”, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel