Premierul Greciei, Alexis Tsipras, face o vizită oficială în Rusia

Premierul grec Alexis Tsipras va efectua la 8 aprilie o vizită oficială în Rusia, acolo unde se va întâlni cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit Reuters. Deplasarea de luna viitoare va fi prima vizită externă oficială a lui Tsipras de când a fost învestit în funcția de prim-ministru.

Premierul grec este al patrulea lider din UE care se întâlnește cu Putin în cadrul unei vizite oficiale, după prim-ministrul Ungariei, cel al Italiei și președintele Ciprului. Ultimii doi au mers la Moscova, în timp ce Viktor Orban l-a găzduit la Budapesta pe președintele Rusiei.

Grecia este considerată una dintre țările care vor ca UE să adopte un ton mai blând cu Rusia, în ciuda agresiunii din Ucraina.

Miercuri, înainte de Consiliul Europea de la Bruxelles, Tsipras se va întâlni cu președintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Premierul Greciei va avea săptămâna aceasta o întrevedere și cu Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat pentru Afaceri Euroasiatice.

Criză Ucraina: UE nu prelungește sancțiunile împotriva Rusiei, din lipsă de unanimitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel