Premierul Greciei acuză Turcia că a trimis avioane de vânătoare în apropierea elicopterului său

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat luni că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta, transmite BBC.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat că avioane de vânătoare turce s-au apropiat periculos de elicopterul care îl transporta la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naţionale, pe Insula Agathonisi, situată în Marea Egee.

Alexis Tsipras a declarat că elicopterul său a fost forţat să reducă altitudinea din cauza unor avioane militare turce care au pătruns în spaţiul aerian grec. „Sunt acţiuni prosteşti care nu au niciun sens", a declarat Tsipras, citat de BBC.

„Armata greacă a interceptat forţe care au pătruns ilegal în spaţiul aerian al Greciei", a explicat Alexis Tsipras. Grecia celebrează azi Ziua Naţională, la aniversarea unei revolte elene împotriva Imperiului Otoman în 1821.

„Am avut onoarea de a vă întâlni aici în Agathonisi; au fost şi avioane de vânătoare ale Forţelor Aeriene turce, poate că voiau să participe la eveniment. Oare ce cred că fac?", a subliniat Tsipras.

Premierul Greciei a subliniat că menţine angajamentul cooperării cu Turcia, însă a dat asigurări că va apăra permanent integritatea naţională a ţării sale.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins acuzaţiile, subliniind că avioanele de vânătoare turce efectuau un zbor de rutină. „Niciun avion militar turc nu a fost implicat în vreo acţiune împotriva elicopterului premierului grec Alexis Tsipras", au transmis oficiali de la Ankara citaţi de presa turcă.

Vezi și: Turcia, rachete S-400. SUA, avertisment pentru Erdogan: "Consecințe GRAVE"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel