Premierul francez, Jean Castex, testat pozitiv la Covid-19

Premierul francez, Jean Castex, testat pozitiv la Covid-19
Premierul francez, Jean Castex, testat pozitiv la Covid-19

Premierul francez Jean Castex a fost testat pozitiv luni seară la COVID-19 şi 'agenda lui va fi ajustată în zilele următoare astfel încât să îşi poată continua activităţile fiind în izolare' timp de zece zile, au indicat serviciile sale pentru AFP. 

Şeful guvernului a aflat luni după-amiază, la revenirea din Belgia unde s-a întâlnit cu omologul său, Alexander De Croo, că una dintre fiicele sale în vârstă de 11 ani fusese testată pozitiv.

'A efectuat imediat un test PCR, care s-a dovedit a fi pozitiv', a explicat Palatul Matignon. 

Parlamentul francez a autorizat paşaportul sanitar până la 31 iulie 2022

Parlamentul francez a autorizat la începutul lunii noiembrie prelungirea folosirii 'paşaportului sanitar' până la data de 31 iulie 2022, aşadar până după alegerile prevăzute în primăvară, o decizie puternic criticată de opozanţii guvernului, transmite AFP. 

Adunarea Naţională, forul decizional, a aprobat proiectul lege de 'vigilenţă sanitară' propus de guvern şi respins cu o seară în urmă de către Senatul dominat de dreapta. Legea prevede, între altele, ca paşaportul sanitar să fie posibil până la 31 iulie, dacă guvernul nu va decide eliminarea lui mai devreme, prorogarea regimului tranzitoriu de ieşire din starea de urgenţă sanitară (cu măsuri restrictive în ce priveşte manifestaţiile, circulaţia persoanelor ş.a.), posibilitatea pentru directorii instituţiilor şcolare să aibă acces la statutul de vaccinare al elevilor.

'Paşaportul sanitar' împotriva COVID-19 restrânge accesul în numeroase locuri publice

'Paşaportul sanitar' împotriva COVID-19 restrânge accesul în numeroase locuri publice precum baruri, cafenele, cinematografe sau mijloace de transport pe distanţă lungă. El le este eliberat persoanelor vaccinate cu schemă completă sau care prezintă un test negativ recent. Atât opoziţia de dreapta, cât şi cea de stânga au denunţat un 'cec în alb', care 'se prelungeşte până după alegerile prezidenţiale şi legislative' prevăzute începând din aprilie, în timp ce partidul 'Franţa nesupusă', stânga radicală, a criticat şi 'autoritarismul sanitar al guvernului' şi riscurile de derivă către o 'societate a controlului generalizat'.

VEZI ȘI  Bătaie la protestele masive din Franța contra restricțiilor și a 'Paşaportului sanitar extins'. Macron și Castex, luați la țintă / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel