Premierul francez, Jean Castex, DECIZIE după ce s-a anunţat că Emmanuel Macron are Covid-19

AGERPRES
AGERPRES

Primul ministru francez Jean Castex este caz contact cu Emmanuel Macron și s-a izolat, după ce președintele a fost diagnosticat cu COVID-19. 

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Macron a fost la Consiliul Europei, unde s-a întâlnit cu mai mulți șefi de stat, între care și Klaus Iohannis. După ce Palatul Élysée a anunțat, joi, că președintele Emmanuel Macron a fost diagnosticat cu COVID-19, și premierul Jean Castex s-a izolat, fiind considerat caz contact, potrivit ouest-france.fr.

În perioada 10 – 11 decembrie, Emmanuel Macron a participat și la Consiliul European, alături de mai mulți șefi de stat și de guvern, între care și președintele României, Klaus Iohannis. Emmanuel Macron a anunțat că va continua să își îndeplinească îndatoririle și va munci de la distanță.

Potrivit legii din Republica Franceză, dacă președintele se află în imposibilitatea de a-și exersa funcția, prerogativele sale vor fi preluate de președintele Senatului. Emmanuel Macron are 43 de ani și are probleme de sănătate cunoscute, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel