Premierul Etiopiei neagă foametea din Tigray. Zeci de mii de copii sunt pe cale să moară

Premierul etiopian a negat foametea care devastează regiunea Tigray a țării.

Conform BBC, prim-ministrul Etiopiei a spus că nu se poate vorbi despre foamete în regiunea Tigray, devastată de război în ultimele luni. Vorbind la o secție de votare cu ocazia alegerilor generale din Etiopia, Abiy Ahmed a spus că este o problemă, dar guvernul pe care îl conduce poate să o rezolve. Luptele, care au lăsat cinci milioane fără siguranță alimentară, au intrat în a opta lună.

Mai bine de 350.000 de persoane trăiesc în condiții de foamete în Tigray, spun estimările susținute de Organizația Națiunilor Unite (ONU). „Nu există foamete în Tigray”, a spus Abiy. „Există o problemă, dar guvernul poate să o rezolve”.

Zeci de mii de copii sunt pe cale să piară, avertizează UNICEF

Conform BBC, în jur de 33.000 de copii sever înfometați în regiunea Tigray din Etiopia riscă să moară de foame, a transmis filiala pentru copii a Organizației Națiunilor Unite, UNICEF. Această zonă a țării africane a fost devastată de luptele dintre forțele guvernamentale și rebelii anti-guvernamentali, iar 1,7 milioane persoane au fost strămutate de conflictul început în noiembrie 2020.

Un studiu susținut de ONU a arătat că 353.000 de persoane trăiesc într-o „criză severă”, iar 10 procente dintre acestea sunt copii. Guvernul etiopian spune că rezultatele analizelor ONU nu sunt corecte, susținând că persoanele au parte de ajutor alimentar și de alte tipuri.

Regiunea este deja încadrată la nivelul de „catastrofă” umanitară

Potrivit estimărilor, situația privind mâncarea din regiunea a atins nivelul de „catastrofă”, adică vorbim de înfometarea și moartea unor grupuri mici de persoane răspândite pe un teritoriu mare. UNICEF cere acum să se ofere acces ajutoarelor umanitare din zonele izolate ale Tigrayului.

„În timp ce numărul de 353.000 de persoane nu atinge pragul limită [20% din populația chestionată] pentru a declara oficial foamete, să nu ne jucăm totuși cu terminologia atunci când oamenii își pierd viața”, a spus purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel