Premierul Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

Premierul Nicolae Ciucă a avut în cursul zilei de astăzi o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Discuțiile au vizat șase teme de interes pentru modernizarea sustenabilă a României, respectiv stabilitatea macroeconomică, alocarea resurselor financiare, sănătate și telemedicină, dezvoltare durabilă, modernizarea interacțiunii statului cu mediul privat și educație.

“În spiritul bunei guvernări, continuăm dialogul interguvernamental cu mediul de afaceri, pentru a optimiza cadrul legal și a putea adapta măsurile guvernamentale la evoluțiile concrete din piață. Guvernul României este deschis propunerilor venite din partea mediului de afaceri, susținând astfel dialogul interinstituțional și acționând direct asupra nevoilor pe care le are comunitatea de afaceri din țară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

În cadrul discuțiilor au fost convenite noi obiective și grupuri de colaborare la nivel de ministere, pentru soluționarea situațiilor semnalate de Coaliția pentru Dezvoltarea României”, se arată în comunicat. 

Societatea civilă și mediul privat cu 50% din PIB-ul României au format alianța „O Voce pentru Educație”

Societatea civilă se constituie, pentru prima dată în România, sub forma alianței „O Voce pentru Educație” pentru a contribui la reforma educației.

Alianța „O Voce pentru Educație” susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România, inspirate de concluziile din România Educată La prima sesiune de lucru privind măsurile de reformă ale noii legi a educației au participat 180 de reprezentanți ai celor mai importante organizații din business și educație - printre care Coaliția pentru Dezvoltarea României, Confederația Patronală Concordia, Unicef, Consiliul Național al Elevilor, Federația Părinților și Aparținătorilor Legali, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și echipa Ministerului. Citește mai multe AICI

Nicolae Ciucă: Garantăm stabilitatea coaliţiei de guvernare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că liberalii garantează stabilitatea coaliţiei de guvernare, dar că nu renunţă la niciunul dintre principiile partidului. 

"PNL şi-a asumat responsabilitatea guvernării în momentele cele mai dificile prin care a trecut ţara, avem istorie şi suntem datori să construim un viitor pe măsură pentru noi şi mai ales pentru copiii noştri. Trebuie să împlinim dezvoltarea şi modernizarea României. Ne-am asumat responsabilitatea gestionării unor situaţii excepţionale fără precedent în istoria recentă a României şi am făcut faţă cu succes provocărilor în faţa cărora ne-am aflat. PNL îşi va asuma iniţiativa în ceea ce priveşte politicile publice şi le va duce în coaliţie. Trebuie să demonstrăm că suntem serioşi, că venim în coaliţie cu politici solide pentru continuarea investiţiilor, cu politici pentru antreprenori, pentru susţinerea antreprenorilor, cu politici de protejare a locurilor de muncă, precum şi cu politici de manifestare a grijei pentru toţi cetăţenii României. Garantăm stabilitatea coaliţiei şi nu renunţăm la niciunul dintre principiile liberale, trebuie să le dăm consistenţă prin politici publice. Am convingerea că PNL va depăşi orice obstacol prezent şi viitor apărut în drumul său spre cea de-a doua modernizare a României", a spus Ciucă, la Consiliul Naţional al PNL care se desfăşoară la Poiana Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel