Premierul Ciucă își asumă să vină cu proiectul de buget în octombrie: Căutăm resursele bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a venit cu precizări referitoare la proiectul de buget pentru anul 2023.

În ședința de Guvern de astăzi, 21 septembrie 2022, premierul Nicolae Ciucă și-a asumat că în octombrie va veni cu proiectul de buget pentru 2023:

„Am discutat şi ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiţii. De asemenea, vom asigura implementarea programelor din PNRR. Ne vom asigura de asemenea că vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar şi inflaţia. Concomitent cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor şi a pensiilor începând cu anul viitor. Totodată, asigurând măsurile necesare pentru protejarea populaţiei vulnerabile“, a spus, în ședința de Guvern, premierul Nicolae Ciucă.

Ciucă, după anunţurile lui Putin: Analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat, miercuri, după anunţul preşedintelui Vladimir Putin cu privire la mobilizarea rezerviştilor.

„Azi e Ziua Internaţională a Păcii şi, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă, am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare cu privire la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-zidelor referendumuri”, a spus premierul Nicolae Ciucă în şedinţa de Guvern de marți.

„Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE. Îmi exprim, totodată, speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”, a spus Nicolae Ciucă.

Amintim că preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale" în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru „operaţiunea militară specială" în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel