Premierul Chinei a ordonat militarilor să se pregătească de război

Premierul Chinei a ordonat militarilor să se pregătească de război  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Premierul Chinei a ordonat militarilor să se pregătească de război / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Bugetul de apărare al Republicii Populare Chineze a fost crescut, iar premierul a ordonat militarilor să se pregătească de război.

China își va mări bugetul militar la 1,35 trilioane de yuani (aproximativ 207,8 miliarde de dolari) în 2021, care este cu 6,8% mai mare decât 2020, a informat presa chineză de stat pe 6 martie. Un expert a declarat pentru The Epoch Times că prioritatea maximă a Partidului Comunist Chinez este consolidarea armatei.

În timpul celei mai importante întâlniri anuale a partidului de guvernământ, cunoscută sub numele de „Cele Două Sesiuni”, pe 5 martie, premierul Li Keqiang a spus: „[Ar trebui] să întărim în mod cuprinzător exercițiile militare și să ne pregătim pe deplin pentru război”.

„Construirea unei armate puternice este una dintre sarcinile de top ale liderului Xi Jinping. Sloganul său este să construiască o China puternică”, a declarat pentru The Epoch Times, pe 7 martie, comentatorul afacerilor cu Republica Populară Chineză din SUA, Tang Jingyuan. „Cred că Xi va întreprinde acțiuni agresive după ce va putea prelua un nou mandat, în 2022”, a mai precizat acesta, precizează The Epoch Times.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel