Premierul Bulgariei: Scrisoarea Franței și Germaniei este bine fondată

Boyko Borisov
Boyko Borisov

Scrisoarea Franţei şi Germaniei potrivit căreia aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen trebuie amânată este foarte bine fondată, a apreciat premierul bulgar Boiko Borisov, informează joi agenţia bulgară de presă Focus şi cotidianul Standart.

Premierul bulgar a apreciat, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri seara pe aeroportul din Sofia la întoarcerea dintr-o vizită în Liban, că ”nu prea e de găsit vreun bulgar care să creadă că în ţară nu există corupţie şi justiţie ineficientă”.

”Bulgaria va reacţiona diferit de vecinii săi români pe care îi respectă. Mai avem câteva luni. Suntem capabili să asigurăm securitatea la graniţe în proporţie de 100% până în martie”, a subliniat Borisov.

”Bulgaria nu îşi poate alege vecinii, dar România este vecinul nostru. Bulgaria şi România nu pot fi luate separat, când vine vorba de securizarea unei graniţe Schengen” - a insistat el.

Premierul bulgar a prezentat scrisoarea miniştrilor de externe ai Franţei şi Germaniei şi a explicat că criticile pe care le conţine se referă la rata ridicată a corupţiei şi la ineficienţa sistemelor de justiţie din Bulgaria şi România. Potrivit lui Borisov, raportul Comisiei Europene /CE/ privind Bulgaria a arătat că pentru prima dată există voinţa politică de a combate tendinţele negative din această ţară, şi nu întâmplător Franţa şi Germania au legat aderarea ei la Schengen de raportul interimar din februarie al CE asupra Mecanismului de Cooperare şi Verificare /MCV/.

”Ca să fim pe deplin sinceri, monitorizarea sistemului de justiţie din Bulgaria a fost necesară şi după aderarea ei la Uniunea Europeană /UE/. Chiar şi atunci UE era conştientă că ceva nu este în regulă cu cadrul juridic bulgar”, a adăugat Boiko Borisov, citat de Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel