Premieră! Un radio a fost închis din cauza datoriilor

CNA a retras, marţi, licenţa audiovizuală a Radio Siculus din Târgu-Secuiesc, ca urmare a retragerii licenţei sale de emisie de către ANCOM, după ce societatea care opera acest post a intrat în faliment din cauza datoriilor mari pe care le avea la organismele de gestiune a drepturilor de autor.

 

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional a Audiovizualului (CNA), societatea Pro-Imagine SRL, care a deţinut licenţa audiovizuală a Radio Siculus, a intrat în faliment. De asemenea, licenţa de emisie a Radio Siculus a fost retrasă de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), scrie Mediafax.

Astfel, marţi, CNA a retras, la rândul său, licenţa audiovizuală a Radio Siculus, în conformitate cu articolul 57, alineatul 2, litera b din Legea audiovizualului. Acest articol prevede faptul că licenţa audiovizuală pentru difuzarea serviciului de programe pe cale radioelectrică terestră se retrage ca urmare a retragerii licenţei de emisie.

Pe de altă parte, CNA a analizat situaţia Radio Siculus şi în şedinţa din 19 februarie. Conform informaţiilor prezentate în respectiva şedinţă, Radio Siculus risca să fie închis din cauza datoriilor mari pe care le avea la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), care a şi cerut falimentul acestui post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel