Premieră negativă în mandatul lui Johnson. Cifrele nu sunt de partea partidului premierului Marii Britanii

Partidul laburist britanic, aflat în opoziţie, i-a egalat într-un sondaj de opinie YouGov pe conservatorii aflaţi la putere, pentru prima oară de când şi-a început mandatul premierul Boris Johnson, semnalează Reuters. În 30 august, o situaţie de egalitate fusese consemnată şi de un sondaj Opinium.

Sondajul de opinie YouGov, ale cărui rezultate au fost publicate vineri seara, arată că Partidul Laburist este preferat de 40% din britanici, la fel ca Partidul Conservator. Pentru sondaj au fost chestionaţi în 16 şi 17 septembrie 1618 adulţi.

Sondajul YouGov precedent, din 9 septembrie, îi credita pe conservatori cu 42%, iar pe laburişti cu 37%.

Este pentru prima oară când YouGov, una din principalele organizaţii de sondare a opiniei publice din Regatul Unit, constată o egalitate între principalele două formaţiuni politice britanice. Ultima oară când s-a înregistrat un astfel de rezultat a fost în mai 2019, când Theresa May a anunţat că demisionează de la conducerea guvernului, iar laburiştii erau conduşi încă de Jeremy Corbin.

Johnson a ajuns prim-ministru în iulie anul trecut, iar în decembrie a condus Partidul Conservator la cea mai mare victorie electorală din 1987 până acum, obţinând o majoritate de 80 de locuri în parlament, care le va permite probabil conservatorilor să rămână la putere până în 2024.

Ulterior însă, popularitatea premierului a scăzut, în special din cauza îngrijorării tot mai mari a publicului faţă de modul cum este gestionată criza coronavirusului. Dintre Johnson şi actualul lider laburist, Keir Starmer, 35% din cei intervievaţi pentru sondaj au declarat că l-ar prefera pe politicianul din opoziţie şi doar 30% pe şeful guvernului. Starmer, fost procuror, a preluat conducerea laburiştilor de la Corbyn în aprilie.

Partidul Laburist îşi începe în acest weekend conferinţa anuală - de data aceasta, o videoconferinţă. Evenimentul similar al Partidului Conservator va avea loc în 3-6 octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel