Premieră mondială. Toți locuitorii Emiratelor Arabe Unite au primit prima doză de vaccin Covid-19, iar 90% au schemă completă

Vaccinul de la Sinopharm va fi administrat minorilor de peste 3 ani în Emiratele Arabe Unite
Vaccinul de la Sinopharm va fi administrat minorilor de peste 3 ani în Emiratele Arabe Unite

Populația Emiratelor Arabe Unite a primit prima doză în proproție de 100%.

Întreaga populaţie din Emiratele Arabe Unite care este eligibilă pentru vaccinare împotriva COVID-19 a primit "cel puţin o doză de vaccin", marcând astfel o premieră la nivel mondial, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară situată în regiunea Golfului Persic, transmite Agerpres.

Aproape 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în total, iar "100% din populaţia eligibilă a primit o injecţie" şi "90,1% a fost vaccinată cu schemă completă", au adăugat vineri reprezentanţii acelaşi minister.

Vaccinarea împotriva Covid-19 se poate face de la trei ani

În această ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori - dintre care cei mai mulţi sunt muncitori imigranţi -, populaţia poate să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19 începând de la vârsta de trei ani.

Anunţul de vineri a fost făcut în contextul în care o nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, denumită Omicron şi considerată îngrijorătoare de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud. La scurt timp după aceea, numeroase ţări din lumea întreagă, inclusiv Emiratele Arabe Unite, şi-au închis graniţele pentru călătorii din ţările situate în sudul Africii. Conform statisticilor oficiale, autorităţile din Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 741.000 de infectări cu noul coronavirus şi 2.145 de decese asociate COVID-19.

UE reacționează la varianta Omicron

Președinta Comisiei Europene a făcut o serie de anunțuri legate de măsurile propuse pentru a evita răspândirea virusului.

„Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, a scris von der Leyen, vineri, pe Twitter. Aceasta a mai spus că veștile despre noua variantă COVID sunt foarte îngrijorătoare.

„Am vorbit astăzi cu oameni de știință și cu producători de vaccinuri. Aceștia împărtășesc această îngrijorare. Vă rugăm să vă vaccinați cât mai curând posibil, dacă nu ați făcut-o încă. Și urmați regulile cunoscute pentru a vă proteja”, a declarat Ursula von der Leyen în timpul discursului său.

Contractele Uniunii Europene cu producătorii precizează că vaccinul trebuie să fie adaptat imediat la noile variante pe măsură ce acestea apar, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel