Premieră mondială: Liderii religioși ai planetei, reuniți într-o rugăciune pentru pace la Colosseum

Premieră mondială. Liderii religioși ai planetei, reuniți într-o rugăciune pentru pace la Colosseum. Sursa foto: Vatican Media Live
Premieră mondială. Liderii religioși ai planetei, reuniți într-o rugăciune pentru pace la Colosseum. Sursa foto: Vatican Media Live

Papa Francisc participă marți, 25 octombrie 2022, la ceremonia finală a întâlnirii ”Strigătul Păcii” organizată la Colosseum-ul din Roma de Comunitatea Sfântul Egidiu.

La eveniment participă numeroși reprezentanți ai religiilor de pe toate continentele, precum și lideri politici din mai multe țări. Papa a spus că se roagă pentru pace în Ucraina și în întreaga lume.

Papa Francisc participă marți la ceremonia de încheiere a întâlnirii ”Strigătul Păcii”, organizată la Colosseum-ul din Roma de Comunitatea Sfântul Egidiu. Ceremonia finală se încheie cu un Apel la Pace și începe cu Rugăciunea pentru Pace, organizată în diferite locuri din Roma ținând cont de diversa apartenență religioasă a participanților. Rugăciunea creștinilor este prezidată de papa Francisc în interiorul Colosseum-ului, transmite Vatican News.

”Voi merge la Colosseum”, a spus pontiful duminica trecută la Angelus, ”ca să mă rog pentru pace în Ucraina și în lume împreună cu reprezentanții Bisericilor, ai Comunităților creștine și ai religiilor mondiale”. ”Vă invit”, a îndemnat Sfântul Părinte, ”să vă uniți spiritual la această mare invocație către Dumnezeu: rugăciunea este forța păcii. Să ne rugăm, să continuăm să ne rugăm pentru Ucraina atât de greu suferindă”.

Întâlnirea internațională ”Strigătul Păcii. Religii și culturi în dialog” a început în seara de duminică la Roma și se încheie în după-amiaza de marți, 25 octombrie a.c., cu participarea mai multor reprezentanți ai Bisericilor și Comunităților ecleziale, precum și a altor religii. Din Biserica Ortodoxă Română s-au înscris la cuvânt, potrivit programului difuzat de organizatori, mitropoliții Ioan, Iosif și Serafim.

Cea mai mare parte a manifestărilor s-a desfășurat la Centrul de congrese ”La Nuvola” din Roma, unde pot lua parte mii de persoane. De evidențiat, printre altele, participarea a peste 1.500 de elevi din Roma la dezbaterile din 24 și 25 octombrie. În același timp, foarte multe persoane de pe toate continentele s-au înscris pentru a urmări transmisiunile online.

Întâlnirea ”Strigătul Păcii” se încheie, așa cum s-a spus, în seara de marți, 25 octombrie a.c., cu participarea papei Francisc și a altor lideri religioși și politici. La ora 16.30, după închiderea ediției noastre zilnice, are loc ”Rugăciunea pentru pace”. Reprezentanții fiecărei religii se întâlnesc pentru rugăciune în diverse locații din Roma, în timp ce rugăciunea creștinilor, cu reprezentanții Bisericilor și Comunităților ecleziale, este prezidată de papa Francisc în interiorul Colosseum-ului.

Ceremonia finală a Întâlnirii ”Strigătul Păcii. Religii și culturi în dialog” începe la ora 17.00 la Colosseum. După discursurile finale și alocuțiunea papei Francisc, participanții păstrează un minut de tăcere pentru a comemora victimele războaielor. Succesiv, se proclamă Apelul la Pace. Manifestările se încheie cu un semn de pace.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel