Premieră medicală: Un pacient cu Parkinson a mers 6 kilometri fără probleme după un implant în coloană

foto: Freepik
foto: Freepik

O rază de speranță pentru pacienții diagnosticați cu Parkinson!

Primul pacient cu Parkinson într-o fază avansată, care nu mai putea să meargă, a experimentat ceva de-a dreptul spectaculos, un miracol medical - am putea spune. A reușit să parcurgă de unul singur o distanță de șase kilometri după ce a primit un implant spinal. 

Marc, un bărbat în vârstă de 63 de ani din Bordeaux, Franța, a primit diagnosticul maladiei degenerative cu peste două decenii în urmă și a suferit de probleme severe legate de mobilitate, inclusiv tulburări de echilibru și incapacitatea de a merge. După implantarea unui dispozitiv spinal care transmite semnale prin coloana vertebrală către mușchii picioarelor, acesta și-a recuperat abilitatea de a merge normal și și-a redobândit independența, scrie The Guardian.

„Practic nu puteam să mai merg deloc fără să cad frecvent, de câteva ori pe zi. În unele situații, cum ar fi la intrarea în lift, rămâneam pe loc, ca și cum împietream. Acum nu mă mai tem de scări. În fiecare duminică mă duc până la lac și merg cam 6 kilometri. E incredibil”, a spus bărbatul.

Cercetătorii elvețieni responsabili cu dezvoltarea de interfețe creier-computer pentru persoanele paralizate, speră ca această tehnologie să aducă o perspectivă inovatoare în privința tratamentului deficitului locomotor la pacienții cu Parkinson. „Este impresionant să vezi cum stimularea electrică a măduvii spinării într-o manieră țintită, în același mod în care am făcut-o cu pacienții paraplegici, poate corecta tulburările de mers provocate de maladia Parkinson”, a spus Jocelyne Bloch, profesor la spitalul Universității CHUV din Lausanne și coordonator al proiectului.

Maladia Parkinson este provocată de pierderea progresivă a neuronilor generatori de dopamină. În aproximativ 90% din cazurile cu o fază avansată a bolii, acest fenomen duce la dificultăți de mers, inclusiv deficiențe de echilibru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel