Premieră medicală: Operaţie laparoscopică pentru obezitate, transmisă în direct din România la Roma

chirurgie, medici, spital
chirurgie, medici, spital

Şeful Departamentului Chirurgie Generală Delta Hospital, Cătălin Copăescu, realizează, vineri, două operaţii laparoscopice de chirurgia obezităţii, acestea fiind transmise în direct la cel de-al 22-lea Congres de Chirurgie Digestivă, organizat în perioada 5-6 mai, la Roma.

Transmiterea în direct a unor operaţii bariatrice efectuate laparoscopic în România la un congres internaţional este o premieră naţională, informează Mediafax. La cele două intervenţii laparoscopice efectuate de echipa condusă de medicul Cătălin Copăescu vor asista peste 800 de chirurgi din Italia şi alte ţări europene. Este vorba despre o operaţie de reducere a stomacului (gastrectomie longitudinală sau Gastric Sleeve) şi o operaţie de bypass gastric, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare.

Intervenţia chirurgicală de gastrectomie longitudinală presupune îndepărtarea a 80 la sută din stomac, realizând un rezervor gastric cu o capacitate mult mai mică. Acest lucru va reduce major senzaţia de foame şi va facilita instalarea precoce a saţietăţii. Durata medie a unei astfel de operaţii este de aproximativ 50 de minute.

Operatia de bypass gastric constă în formarea unui mic rezervor gastric (cu o capacitate de aproximativ 25 cmc) şi ocolirea, de către alimentele înghiţite, a unui segment important din intestinul subţire (aproximativ 150 de cm), reducând absorbţia caloriilor. Intervenţia chirurgicală durează aproximativ 90 minute, a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel