Urmărește emisiunea live


Premieră la Washington. Arabia Saudită, decizie surprinzătoare: Prima din istorie!

Arabia Saudită a luat o decizie suprinzătoare în ceea ce privește numirea ambasadorului în SUA.

Arabia Saudită a numit, pentru prima dată, o femeie în postul de ambasadoare în SUA, în timp ce relaţiile dintre cele două ţări sunt într-o situaţie dificilă din cauza cazului Khashoggi. Prinţesa Rima bint Bandar îl va înlocui la Washington pe prinţul Khaled ben Salmane, frate mai mic al puternicului prinţ moştenitor Mohammed ben Salmane, numit ministru-adjunct al apărării. Ea va fi prima femeie care ocupă acest post-cheie al diplomaţiei saudite.

Prinţesa Rima este fiica prinţului Bandar ben Sultan, care a fost ambasador în SUA din 1983 până în 2005. Considerată o militantă pentru drepturile omului, ea a făcut campanie îndeosebi pentru o mai mare participare a lor în domeniul sportului saudit.

Vezi și: Rona Hartner, grav bolnavă: Vă rog să vă rugați pentru mine! - video

"Prima ambasadoare din istoria saudită"

Prinţesa Rima va fi prima ambasadoare din istoria saudită, a scris pe Twitter fondatorul grupului de reflecţie prosaudit Arabia Foundation, Ali Shihabi, estimând că este vorba de un semnal puternic pentru integrarea femeilor în guvern şi în forţa de muncă în regatul ultraconservator.

Numirea prinţesei survine în timp ce imaginea liderilor saudiţi a fost profund afectată de asasinarea de către un comando venit de la Ryad a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în octombre 2018 în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Cazul Khashoggi a pus în încurcătură Administraţia americană, care doreşte să-şi menţină alianţa strategică cu regatul saudit. Senatul SUA consideră că Mohammed ben Salmane, alias MBS, este responsabil de moartea lui Khashoggi, care colabora îndeosebi cu cotidianul The Washington Post. Dar Ryadul neagă categoric implicarea prinţului moştenitor, punând în cauză responsabili de rang mai mic prezentaţi drept elemente necontrolate şi care au fost aduşi în faţa justiţiei.

Vezi și: ZODIA care are parte de un mare CÂȘTIG. Astrolog DCNews: Mă veți pomeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel