Premieră la Vatican: Ce se va întâmpla cu moaștele Sfântului Petru

basilica sfantul petru
basilica sfantul petru

Preşedintele Consiliului Pontifical pentru noua evanghelizare, arhiepiscopul italian Rino Fisichella, a anunțat, la sfârșitul acestei săptămâni, un eveniment excepţional la Vatican, care va avea loc pentru a marca încheierea "Anului credinţei", inaugurat în octombrie 2012 de papa Benedict al XVI-lea ce a constat în numeroase festivităţi în piaţa Sfântul Petru.

"Semnul culminant " al anului, a spus prelatul de la Vatican "va fi expunerea pentru prima dată  relicvelor pe care tradiţia le recunoaşte ca fiind cele ale apostolului care şi-a dat viaţa, aici, pentru Dumnezeu", scrie AFP, potrivit antena3.ro.

În premieră, osemintele considerate ca fiind cele ale Sfântului Petru, primul apostol şi fondator al Bisericii creştine, vor fi scoase din grotele de sub bazilica ce-i poartă numele pentru a fi expuse în public, relatează AFP, scrie antena3.ro.

"Anul credinţei" se va încheia duminică, 24 noiembrie, în prezenţa papei Francisc, însă data la care vor fi scoase osemintele nu a fost anunțată

Osemintele au fost descoperite în timpul unor săpături realizate în 1940, pe vremea pontificatului lui Pius al XII-lea, într-o necropolă situată sub bazilică, alături de un monument construit în secolul al IV-lea e.n. pentru a-l onora pe acela care este considerat primul episcop al Romei şi primul papă.

Cu acea ocazie, au fost descoperite osemintele unui bărbat, învelite într-o ţesătură purpurie brodată cu fire de aur.

Papii nu au confirmat niciodată că osemintele au aparţinut în mod cert Sfântului Petru, care a fost crucificat cu capul în jos, în perioada anilor 64 e.n. - 70 e.n., în circul lui Caligula, pe locul căruia se află în prezent grădinile de la Vatican. Însă, teste realizate în anii '50 şi '60 au ajuns la concluzia, "cu o mare probabilitate", că ele aparţin într-adevăr fostului pescar din Galilea, după cum a declarat papa Paul al VI-lea în 1968.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel