Premieră la Paris: O femeie conduce oficial capitala Franței

Pentru prima dată în istoria Franței, o femeie, fiică a unor emigranți spanioli, a fost aleasă, sâmbătă, în mod oficial, primar al Parisului.

După șase zile de la victoria pe care a obținut-o la alegerile municipale, socialista Anne Hidalgo, în vârstă de 54 de ani, a fost aleasă oficial de către Consiliul Parisului cu 91 de voturi din 163 să conducă capitala franceză, relatează Mediafax.

Hidalgo, naturalizată la vârsta de 14 ani, îi sucedă astfel în funcţie lui Bertrand Delanoë, a cărui mână dreaptă a fost timp de 13 ani.

Prezentată ca "onestă", "studioasă" sau "modestă" de către apropiaţi, andaluza brunetă, adeptă a unui socialism pragmatic, a promis să facă din Paris "un oraş mai drept şi mai solidar", continuând eforturile mentorului său, Bertrand Delanoë, care nu a candidat pentru un nou mandat.

Anne Hidalgo este absolventă de drept social. Angajată în lupta sindicală, ea devine membră a Partidului Socialist în 1994, iar trei ani mai târziu intră în cabinetul ministrului socialist al Muncii Martine Aubry. Începând din 2001, a fost viceprimar al Parisului. Hidalgo s-a recăsătorit şi are trei copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel