Premieră în spitale: Independența energetică. Rafila: Am inițiat un proiect și vrem să-l operaționalizăm în cel mai scurt timp

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Alexandru Rafila spune că se lucrează pentru investiții care să asigure independența energetică a spitalelor.

Ministrul Sănătății a vorbit despre independența energetică a spitalelor:

„Am inițiat un proiect și ne dorim să-l operaționalizăm într-un timp cât mai scurt, încât spitalele, nu știu dacă să devină independente energetic, dar măcar să putem avea un concept, sau mai multe concepte adaptabile fiecărui tip de spital, prin care ei să fie și generatori de energie, să poată să-și asigure o parte din resursele energetice. Există soluții în momentul de față, există programe pentru populație și trebuie ca și spitalele să beneficieze de astfel de investiții și ne gândim ca, într-un timp foarte scurt, să venim cu propuneri concrete în acest sens“, a spus Alexandru Rafila.

Pastile cu iodură de potasiu. Rafila: E un interes major și vorbim de posibilitatea apariției unei situații legate de funcționarea unor centrale nucleare

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre campania de distribuire a pastilelor cu iodură de potasiu:

„Vreau să vorbesc și despre o problemă care este foarte de actualitate, s-a discutat foarte mult despre ea în ultima vreme. Reiau ceea ce am spus în mod repetat, faptul că nu suntem sub amenințarea unui incident nuclear, dar, în mod evident, acesta nu poate fi exclus, nici într-o situație de pace și, cu atât mai puțin, într-o situație de conflict în imediata apropiere a României.

Nu ne referim la arme nucleare, ci la posibilitatea apariției unei situații legate de funcționarea unor centrale nucleare care există în Ucraina, există și în România, dar și în alte țări din jurul nostru. Și într-o perioadă de pace poate apărea oricând o astfel de situație, cu o probabilitate extrem de mică. Noi, însă, am învățat un lucru în pandemie, că trebuie să avem un comportament preventiv și responsabil.

Ceea ce am făcut în ceea ce privește pregătirea răspunsului în situația valului 6, când am extins foarte mult capacitatea de testare, am extins capacitatea de diagnostic și toate lucrurile care duceau la un comportament preventiv. Cred că trebuie consolidat și în alte zone și pentru că a existat acest interes în opinia publică, legat de această situație ipotetică, dar la care autoritățile trebuie să aibă un răspuns. La nivelul Guvernului României s-a luat o decizie de reîmprospătare și completare a rezervelor de iodură de potasiu și găsirea unei soluții încât acestea să ajungă la cetățeni, dar nu înainte de o campanie consistentă de informare“, a spus Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel