EXCLUSIV  Premieră în Sectorul 5. Daniel Florea a achiziționat utilaje pentru salubrizare, cea mai impresionantă dotare din țară

”Visul pe care l-am avut, s-a împlinit. Este momentul în care putem să arătăm fapte, putem să arătăm  de ce suntem în stare să facem”, a declarat, vineri, Daniel Florea, primarul Sectorului 5, cu prilejul prezentării unei părți a flotei societății de salubrizare. 

"Sectorul 5 nu a avut niciodată utilaje de salubrizare. Este pentru prima dată, aceasta fiind cea mai impresionantă dotare a unei societăți de salubrizare din țară, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5 cu ocazia prezentării flotei de utilaje a noii companii de salubrizare a Sectorului 5 "Salubrizare Fapte5 S.A.. Vom avea peste 120 de utilaje, avem peste 70.000 de containere și pubele, care vor fi distribuite polulației. Începând cu 1 martie, societatea  primăriei va intra în funcțiune", a declarat Daniel Florea.

"Valoarea investiției este de 93 milioane de lei pentru cele 120 de utilaje și  70.000 de containere și pubele, investiția urmând să satisfacă cerințele sectorului. Va fi o schimbare majoră, în bine pentru locuitorii din Sectorul 5, și se va lua pata de mizerie de pe obrazul sectorului. De asemenea, la nivelui sectorului este avansată propunerea înființării unei stații de sortare a gunoailor pentru colectarea selectivă, iar la groapă să meargă ce nu mai poate fi reciclat”,  a mai declarat Daniel Florea. 

Containere cu CIP pentru cântărirea gunoaielor 

O noutate în București în ceea ce privește colectare selectivă a gunoaielor o reprezintă implementare unor cip-uri pe containere și pubele, astfel încât utilajele care vor colecta deșeurile vor funcționa pe baza unui cititor care  va merge pe principiul "cât gunoi produci, atât plătești". Procedura este foarte simplă. În momentul în care containerul este ridicat pe liftul de la autogunoieră, greutatea acestuia va fi citită, iar la finalul lunii se va cunoaște exact cantitatea ridicată și prețul care urmează să fie plătit.

Chern Ioan explică cum vor funcționa pubelele cu cip-uri  Foto: Crișan Andreescu

Vor fi puse la dispoziția populației două tipuri de containere: unul pentru deșeuri menajere și unul pentru deșeuri reciclabile (hârtie, carton și PET-uri). Deșeurile menajere vor fi duse la o groapă care va avea stație de sortare, a declarat Chern Ioan, directorul de salubrizare a Sectorului 5. 

Vezi și: Daniel Florea, primarul PSD al Sectorului 5: S-a scos anatema de mizerie din Ferentari și Rahova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel