Premieră în România. Speologii au coborât până la 800 de metri adâncime, în cel mai adânc aven din țară / galerie foto

Foto: Facebook Clubul de Speologie Silex Brasov
Foto: Facebook Clubul de Speologie Silex Brasov

Speologi români au coborât în Avenul de sub Vârful Grind din Munții Piatra Craiului.

Speologii români au coborât până la adâncimea de 800 de metri în Avenul de sub Vârful Grind din Munții Piatra Craiului, stabilind o premieră în România în ceea ce pirvește cercetarea la mare adâncime a peșterilor.

„În urma turei de miercuri din terminusul Avenului de sub Vârful Grind, a fost atinsă adâncimea de -800 m (valoare preliminară), un nou record național de adâncime.

După ce a fost reușită drenarea sifonului de la -775 m a urmat lărgirea acestuia, îmbunătățirea sistemelor de drenaj și menținerea lui deschisă. Apoi fost accesată o scurtă galerie explorată cu câteva zile în urmă și, după depășirea unei zone strâmte, a fost explorat un puț de 19 m și atins terminusul actual de la baza acestuia, cu perspective de continuare după o nouă zonă dificilă.

Grind 2023 este co-organizată de Clubul de Speologie Silex Brasov, Asociatia Speologica Focul Viu și Clubul de Speologie Avenul, cu participarea cluburilor Asociația Speologică Prusik - Timişoara, Clubul de Speologie Vulcan Craiova și participare din Grecia, Ucraina, Ungaria și Bulgaria.

Tabăra desfășurată în Parcul National Piatra Craiului beneficiază inclusiv de suport financiar oferit de Federatia Romana de Speologie pentru o parte din materialele de explorare“, a transmis Clubul de Speologie Silex Brașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel