Premieră în România la Bucharest Technology Week 2017

Premieră pentru împătimiții gadget-urilor. A fost prezentat în premieră în România primul robot umanoid, printat 3D, în mărime naturală în cadrul ediției din acest an a Bucharest Technology Week.

Invenția aparține designerului, sculptorului și creatorului francez Gael Langevin și face parte dintr-un proiect numit Open Source InMoov, demarat din anul 2012. InMoov reprezintă un proiect personal al lui Gael Langevin, rezultatul final fiind primul robot umanoid cu abilități bionice, E-Nable.

Pentru realizarea robotului a fost utilizată o imprimantă 3D. Gadget-ul a fost creat în numai 25 de zile cele mai mici detalii. 

O cameră web este atașată robotului și cu ajutorul acesteia poate recunoaște chipul celui cu care acesta vorbește, precum și vocea respectivei persoane. Umanoidul poate fi ghidat cu ajutorul telefonelor iPhone și poate reproduce întocmai vorbele și comenzile pe care le interlocutorul i le transmite. De asemenea, acesta poate răspunde la comenzi obișnuite: ținerea unui măr în mână, transportul unor obiecte, strângeri de mână, saluturi. De asemenea, acesta poate rosti câteva cuvinte, precum: mulțumesc, cu plăcere sau te iubesc.

Prețul unui astfel de robot poate ajunge la 1.500 de euro și poate fi realizat de oricine dispune de o imprimantă 3D, pe baza unui manual de utilizare disponibil online, fiind vorba despre un proiect Open Source, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel