Premieră în România. Întâlnire-cheie la București

transparency international
transparency international

Transparency International organizează, astăzi, o conferință găzduită în premieră la București. 

Tema conferinței este parteneriatul şi rezultatele colaborării dintre entităţile implicate în Pactele de integritate, evenimentul urmând să fie deschis de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Concept relativ nou în România, Pactul de integritate este un mecanism de control civic creat de Transparency Internaţional încă din anul 1990, pentru asigurarea integrităţii şi transparenţei în achiziţii publice.

Pactul constă într-un contract semnat de trei părţi: autoritatea contractantă, ofertanţii şi, după atribuirea contractului, contractorul, precum şi monitorul independent din partea unei organizaţii neguvernamentale.

[citeste si]

Prin semnarea acestuia, părţile se angajează să lucreze într-o manieră transparentă şi corectă şi să demonstreze că nu se implică în niciun fel de practici corupte pe toată perioada implementării contractului, respectând legislaţia naţională. Avantajul esenţial al acestui sistem constă în monitorizarea întregului proces de achiziţie şi în semnalarea neregulilor în timp real.

Reprezentanţi ai celor 11 ţări europene în care se desfăşoară proiectul pilot - autorităţi contractante, contractori şi monitori independenţi - se vor întâlni în cadrul conferinţei de la Bucureşti pentru a discuta despre etapele parcurse până în acest moment, lecţiile învăţate şi paşii de urmat în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel