Premieră în lumea aviației. Primul zbor fără pilot al unui avion de luptă

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay.com

Boeing și Forțele Aeriene australiene au anunțat că a avut loc loc primul zbor al unui avion de luptă fără pilot.

Boeing Co și Royal Australian Air Force (RAAF) au anunțat marți că au finalizat primul test de zbor cu un avion de luptă fără pilot, conceput să funcționeze conectat cu aeronave cu echipaj, relatează Reutersm scrie Mediafax. 

„Loyal Wingman”, primul avion militar proiectat și fabricat în Australia în mai mult de 50 de ani, a zburat sub supravegherea unui pilot de test Boeing care îl monitoriza de la o stație de control de la sol.

Guvernul australian a investit 31 de milioane de dolari în dezvoltarea aparatului, despre care Boeing a spus că ar putea fi personalizat pentru alți clienți.

Ce poate face avionul

Loyal Wingman are o lungime de 11,6 metri, are o rază de acțiune de 2.000 mile marine (3.704 km) și poate transporta arme sau poate acționa ca un scut pentru a proteja avioanele de luptă cu echipaj.

Contractorii de apărare investesc din ce în ce mai mult în tehnologie autonomă, în condițiile în care militarii din întreaga lume caută modalități mai ieftine și mai sigure de a-și maximiza resursele.

Marea Britanie a semnat în ianuarie un contract de 30 de milioane lire sterline (42 milioane dolari) cu Spirit AeroSystems pentru un tip similar de aeronavă fără pilot care va avea un zbor de încercare în următorii trei ani.

Avionul a decolat singur

În timpul zborului de test în Australia, Loyal Wingman a decolat singur înainte de a zbura pe un traseu prestabilit la viteze și altitudini diferite pentru a verifica funcționalitatea și a demonstra performanța designului.

Primul Loyal Wingman este folosit ca bază pentru sistemul de echipare Airpower al Boeing, un serviciu dezvoltat pentru diferiți clienți globali. Boeing a declarat că sunt în curs de dezvoltare alte avioane Loyal Wingman și alte zboruri sunt programate pentru sfârșitul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel